Tire İlçe Müftülüğü, cami hizmetlerini yürüten din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirmek, daha verimli ve etkin din hizmeti sunmalarını sağlamak, görev heyecanlarını ve hizmet kalitelerini yükseltmek amacıyla “Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında, cami içi din hizmetleri kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, cami görevlilerinin usulüne uygun vaaz edebilmesi için düzenlenen kurs, 14 Ocak 2013’te başlayıp,  31 Ocak 2013'te sona erdi.
Rehber Öğretici olan İlçe Vaizi Hüseyin Alınmaz tarafından, Müftülük Hizmet Binası’nda verilen kursa, İlçe merkezinde görev yapan 18 imam ve hatip katıldı. Hizmet İçi Eğitim Kursunda, din görevlilerine ders anlatımı, görsel ve bilgisayar destekli olarak gerçekleştirildi.
İlçe Müftüsü Salih Sağlam; “Yüz yüze Vaaz Kursu” ile ilgili, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bütün din görevlilerinin kendi camilerinde vaaz vermesi projesi kapsamında, Müftülük olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz kursta; din görevlilerimize, İslam'da vaaz ve hitabetin önemi, yetişkin din eğitimi, vaaz hazırlama ve sunmada temel ilkeler, vaazlarda Kur'an-ı Kerim'den ve meallerden yararlanma esasları, vaazlarda hadislerden ve hadis kaynaklarından yararlanma esasları anlatılmıştır. Vaaz ve hitabette farklı durumları ve olayları gözetme, vaaz ve irşatta etkili iletişim, vaizin dini rehberlik ve danışmanlık rolü ve din hizmetlerinde sorun çözme becerisi ve örnek vaaz uygulamaları gibi konularda kursiyerlere bilgiler verilmiştir. Bu kurslar, din görevlilerimizin hepsi yararlanıncaya kadar, belirli aralıklarla devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi