Dernek yönetim organlarına seçilen, Ali Taykut, Halil Çulhaoğlu, Aydın Taşan, Dilek Kart, Mehmet Sıtkı İçelli, Ayhan Akkaş, İsa Gökoğlu, Hasan Hüseyin Karabacak, Seyfullah Ayvalı, Selman İçelli, Ramazan Kavakalan, Muzaffer Topuz, Hasan Çağlı, Ali Rıza Bakanoğlu, Yakup Çöpoğlu, Salih Gözek, Birol Sardoğan, Devrim Koç ve Ahmet Şenki’nin katıldığı toplantıda Seyfullah Ayvalı yeniden Tire Kültür Derneği Başkanlığı’na seçildi. Toplantıda ayrıca dernek başkan yardımcılığına Ali Taykut, Dernek Muhasipliğine ise Dilek Kart seçildiler.

 A.MUNİS ARMAĞAN, TİRE KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN ONURSAL BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ. 

Toplantıda konuşan Başkan Seyfullah Ayvalı, Tire Kültür Derneği’nin kurulduğu günden bu yana büyüyen ve gelişen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatarak, birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

Tire Kültür Derneğinin yeni çalışma döneminde her zaman olduğu gibi yine Türk ve Tire Kültürü’nü gelecek nesillere aktarabilmek için yoğun bir çalışma dönemine girdiğini ifade eden Ayvalı, “Derneğimizin gündeminde Tire Kültür Envanteri, Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı gibi çok ciddi ve büyük projeler var. Bu projeleri önümüzdeki dönemde daha kapsamlı bir şekilde tamamlamak için çalışacağız” dedi. 

Ayvalı, Dernek yönetim kurulunca gündeme getirilen ve dernek üyelerinin neredeyse tamamına yakını tarafından kabul edilen gündem maddesine göre, geçtiğimiz dönem dernek yönetim kurulunda görev yapan Araştırmacı Yazar A.Munis Armağan’ın Tire Kültür Derneği’nin Daimi Onursal Başkanı seçilmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Munis Armağan hocamız tüm Tirelilerin tarihini ve kültürünü kendisinden öğrendiği gerçek bir kaynak kişiliktir. Bu gün üniversiteler ve akademisyenler bile Munis hocamızın çalışmalarını, eserlerini kaynak olarak ele almaktadırlar. Ne mutlu bize ki, böylesine önemli bir değer derneğimizin üyesi konumunda. Sayın hocamız hemen hemen tüm üyelerimizin oy birliği ile derneğimizin Daimi Onursal Başkanı seçilmesinden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kendisi şimdiye kadar derneğimizin tüm projelerinde danıştığımız bilge bir kişilik olarak her zaman derneğimizin çalışmalarına katkı sağladı. Eserleri ile Tire ve Türk kültürüne ışık tutan Sayın Munis Armağan hocamızın, Daimi Onursal Başkanlık görevinde her zaman olduğu gibi bizlere yine yol göstereceğinden, katkı sağlayacağından eminiz. Munis hocamız bundan böyle derneğimizin yönetim kurulu başkanı görevlerine haiz olarak Daimi Onursal Başkanımızdır.   Bu her şeyden önce derneğimizin bir onurudur. Bu görevi kabul ettiği için Munis Armağan hocamıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu. 

Tire Kültür Derneği Daimi Onursal Başkanı Munis Armağan,

“BİR KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN ŞAHSIMA VERDİĞİ BU GÖREVDEN ONUR DUYUYORUM” 

Toplantıda daha sonra Tire Kültür Derneği yönetim Kurulu Üyesi Halil Çulhaoğlu tarafından A. Munis Armağan’a Onursal Başkanlık belgesi takdim edildi.  

Tire Kültür Derneği’nin Daimi Onursal Başkanı Seçilmesinin ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Munis Armağan, özellikle bir kültür derneğinden böyle bir teklif almaktan ve böyle bir görev ile onurlandırılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Derneğimizin Tire kültürü için ne denli önemli çalışmalar yaptığına çok yakından şahidim. İnşallah bundan böyle de kapsamlı kültür projeleri ile kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Öncelikle beni böylesine gurur verici bir görev ile onurlandıran başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere Tire Kültür Derneği’nin tüm üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Çok duygulandım ve onur duydum” dedi. 

 ZEYBEK ATEŞİ BU YIL BERGAMA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceklerini hatırlatan Başkan Seyfullah Ayvalı, “Zeybek Ateşi 3. Ulusal Efe Kurultayını bu yıl Bergama ilçesinde gerçekleştireceğiz. Bu kurultay derneğimizin en büyük projelerinden biri olarak bu gün tüm Türkiye’de ve yurtdışında on binlerce kültür sevdalısı tarafından bilinmekte ve ilgiyle izlenmektedir.  Zeybek Ateşi ile Tire’yi ilçemizin dışında gururla temsil edebildiğimiz için çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıl Ödemiş ve Gaziemir’de düzenlenen Zeybek Ateşi etkinliklerinden dolayı derneğimize hala takdir mesajları geliyor. Zeybek Ateşi gösterisi ile vermeye çalıştığımız mesaj tüm izleyenler tarafından alınmış durumda. Biz bu gösteride efeliğin Türk tarihinin her döneminde var olan ve Türklerin ayak bastığı tüm coğrafyalarda kendini gösteren köklü bir kültür olduğunu, özünün doğruluk, mertlik, dürüstlük, adaletten yana tavır koyan ve vatan sevgisinden geçtiğini, bunlarında sadece halk oyunları ve kostümler ile tarif edilemeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz.   Dernek olarak ortaya koyduğumuz bu kültür projesinin her geçen gün büyüyerek gelişmesinden ne kadar onur duysak azdır. İkinci kurultayda düzenlediğimiz Türk Tarihinde Efelik ve Zeybeklik kültürü Sempozyumu bu projemizin gelecek nesillere aktarılan en büyük miraslarından biridir. Sempozyum kitabımız basıldı. Dağıtımları ülke genelinde gerçekleştiriliyor. Bu yılda aynı şekilde bilimsel çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

TİRE KÜLTÜR ENVANTERİ ÇOK YAKINDA BASKIYA VERİLECEK

 Tire Kültür Envanteri projelerinin de devam ettiğini anlatan Seyfullah Ayvalı, “Tire’nin ne denli bir tarihsel zenginliğe sahip olduğunu hepimizi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, bu değerlere karşı gereken hassasiyet gösterilmiyor. Şehrimizin doğru dürüst bir kültür envanteri bile yok. Bu eksikliği hissederek geçtiğimiz yıl bir üniversitemiz ile imzalamış olduğumuz işbirliği protokolü ile Tire Kültür Envanteri çalışmalarına başlamıştık. Ancak bu üniversitemiz maalesef bizim kontrolümüzün dışında,  popüler kültür ve siyasetin etkisinde kalarak projemizi bir fotoğraf albümüne dönüştürdü.  Biz de bunun üzerine yönetim kurulu kararı ile protokolümüzü tek taraflı feshettik. Daha UNESCO’ya müracaat etmek için gereken aşamaları ve kuruluşun kriterleri açısından yapılması gerekenleri bilmeyenlerin bu proje ile şehrimizde oluşturduğu bilgi kirliliğini, çok yakından çalıştığımız UNESCO Türkiye’nin üst düzey yetkililerinden öğrenmiş bulunmaktayız.  Bu üzücü durum derneğimize bir miktar zaman kaybettirse de Tire Kültür Envanteri projemizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Gelinen noktada Sayın Munis Armağan hocamızın da yoğun emekleriyle projemizi tamamlamış ve sadece yeni fotoğraf çekimleri ile sayfa tasarımlarını yapma aşamasına gelmiş durumdayız. Çok yakın bir zamanda Tire Kültür Envanteri kitabımızı ansiklopedik hacimde dev bir kültür hazinesi olarak Tirelilerin hizmetine sunacağız. Tire’de henüz tescili tamamlanmamış daha birçok tarihi eserimizi de böylece dikkatlere sunmuş olacağız” dedi.

 PROJE EKİBİ OLUŞTURDULAR 

Tire Kültür Derneğinin bundan böyle sosyal, kültürel ve eğitim alanında birçok yeni proje ile Tirelilere hizmet etmeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Seyfullah Ayvalı, “bu amaçla bir proje ekibi oluşturarak yeni projeler geliştirmeye ve gerekli girişimleri yapamaya çalışacağız. Gündemimizde en az yirmi adet güzel proje var. Bu projeleri geliştirip uygulamak için gerekli girişimleri yapmak üzere proje ekibimiz her hafta düzenli olarak toplanacak. Hazırladığımız projeleri ulusal ve uluslar arası düzeyde gerekli fonlara projeler sunarak hayata geçireceğiz. Proje ekibimizde çalışmak isteyenlerin derneğimizle irtibata geçmesi yeterli olacak” dedi.

 YENİ YÖNETİMDE İKİ YENİ ÜYE YER ALDI 

Seyfullah Ayvalı’nın yeniden başkan seçildiği Tire Kültür Derneği yönetim kurulunda, başkan yardımcılığını Ali Taykut üstlenirken, dernek Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak Dilek Kart görev yapacak.  Halil Çulhaoğlu, Mehmet Sıtkı İçelli, Ayhan Akkaş ve İsa Gökoğlu’nun yer aldığı yönetim kurulunda ilk kez görev yapacak olan Tire Ticaret odası genel sekreteri Aydın Taşan ve Tiromder başkanı Hasan Hüseyin Karabacak da Tire Kültür Derneğinin çalışmalarına katkı sağlayacaklar. Avukat Hasan Çağlı başkanlığındaki Dernek Denetim Kurulunda ise Ali Rıza Bakanoğlu ve Yakup Çöpoğlu görev yapacaklar.  

Editör: Haber Merkezi