29 Mayıs Çarşamba günü İstanbul CNR EXPO da açılan “Kentine Güvenen Kentler Fuarı”nda yer alan Ödemiş Belediyesi standındaki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ne (ÖYKAM) ait obje ve belgeler Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından ilgiyle incelendi.

Kent tarihimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurulan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, Türkiye’deki başarılı belediyelerin projeleri arasında yer aldı ve Ödemiş Belediyesi standında müzenin bazı objeleri teşhir edildi.  Milletvekilleri, belediye başkanları ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezilen Ödemiş Belediyesi standını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ziyaret etti. Yıldız Kent Müzesinin obje ve belgelerini dikkatle inceleyen Büyükerşen’e, Belediye Başkanı Bekir Keskin bilgiler verdi. Müzenin çalışmaları arasında yer alan ‘Yunan Ordusu Anadolu’da konulu resim ve obje sergisinin Eskişehir’de açılması konusunda görüşmeler yapıldı.

Ödemiş Belediyesi standında teşhir edilen ÖYKAM objeleri arasında; manyetik telefon, 1937-1938 yıllarında Ödemiş Belediyesi tarafından kullanılan Ganz marka, Macar yapımı elektirk sayacı, silindir plaklı ilk ses makinası, 1923 yılında belediyede kullanılan tek tuşlı taktilo, 1948 yılında üretilen hesap makinesi ile 9 Ekim 1923 tarihli Ankara’nın yeni Türkiye’nin Başkenti yapan kanunun TBMM Başkanlığı’na teklifi ile ilgili ıslak imzalı orijinal belge sergilenmekteydi.

Editör: Haber Merkezi