Ödemiş İlçe Emniyeti Mart Ayı Huzur Toplantısını Dün Ödemiş Emniyeti Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Emniyet Müdürü Adil Metin, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Müftü Mustafa Bilgiç, Şoförler Odası Başkanı Tahir Silay, Muhasebeciler Odası Başkanı Coşkun Açar, Emniyetspor Başkanı Talip Örs, Mahalle Muhtarları ve görevli polis memurları katıldı.
Ödemiş Emniyet Müdürü Adil Metin;
“MOBESE PROJEMİZ BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK”
Ödemiş Emniyet Müdürü Adil Metin, “Hırsızlıklarla ilgili mahalle ekipleri oluşturduk. Gerek sivil gerekse resmi ekiplerimiz hırsızlıkların olabileceği saat ve bölgelerde görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Bunun yanında Cumartesi günleri Ödemiş dışından gelen şahıslara karşı da önlem almış durumdayız. Elimizdeki teknoloji ile de zaten dışarıdan gelen araçların plakaları trafik ekiplerimiz tarafından sorgulatılıyor ve şüpheli bir durumla karşılaşıldığında müdahale ediliyor. Ödemiş’teki bir diğer sorunumuz ise mobese kameralarımızın olmamasıydı. Bununla ilgili olarak projemizi hazırladık ve çizimlerini bitirdik. Alt yapı olarak hiçbir sorunumuz yok, her şey hazır. Şu günlerde çizdirdiğimiz projemizi genel müdürlüğümüze göndereceğiz. Genel müdürlüğümüzden gelen olumlu cevap sonucunda, projemiz ihaleye çıkacak ve Ödemiş mobese sistemiyle izlenmeye başlanacak. Böylelikle olabilecek her türlü kaza, hırsızlık vs. gibi olaylar kolaylıkla çözüme kavuşacak” dedi.
ÇOCUKLAR POLİS KİMLİK KARTI DAĞITILACAK
Sorunları huzur toplantıları sayesinde en aza indirmeye başardıklarını, sene başında yaklaşık 180 çocuğun suça karışmış ya da mağdur olmuş durum olduklarını ancak şu an bu oranı düşürmeyi başardıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Metin, “Mahalle muhtarlarımızla görüşerek bu çocuklarımızın 40 tanesinin ailelerine ulaştık ve bir psikolog eşliğinde çocuk eğitimi toplantısı düzenlediğimizi söyledik. Bu 40 aileden yalnızca 20 aile toplantımıza katıldı. Çocuk eğitimi konusunda da bizler çocuklarımızın polislerden kokmamalarını, aksine onlara yardımcı olmaya çalıştığımızı aşılamak amacı ile önümüzdeki Çarşamba günü emniyet müdürlüğümüzce bastırdığımız polis kimlik kartlarını dağıtmaya başlayacağız. Dördüncü ve beşinci sınıfta okuyan öğrencilerimize vereciğimiz bu kartlar, ilçe merkezinde 680 civarı çocuğumuza ulaşacak. Bilindiği üzere Ödemiş’te hafta sonra belirli yaş gruplarındaki çocuklarımıza motor sürüş eğitimi verilmekte. Yaklaşık olarak 3000 çocuğumuz bu eğitime katılmakta. Çocuklarımız futbol oynamak ya da spor yapmak yerine daha çok motosiklet kullanmayı tercih ediyor. Bunun için futbola ve spora yönelmeleri için çalışmalarda bulunacağız. Suç olanlarımızda ciddi düşüşler bulunmakta bunun sebebi de yaptığımı huzur toplantılarımızın bir göstergesidir” dedi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç;
“Gazete Manşetlerinde Cinayet, İntihar ve Cinnet Olaylarına yer vermeyelim”
 
İlk kez huzur toplantısına katılan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Hırsızlık konusunda yapılan çalışmalar, tabiri caizse bir nokta atışı sergilemekte. Hizmetleri yerli yerinde görebilmek için milletimize ihtiyacımız var. Ülkemizin de barışa huzura ihtiyacı olacak bu da milletimiz sayesinde gerçekleşecek. Benim en çok rahatsızlık duyduğum konu, gazete manşetlerinde yer verilen Cinayet, İntihar, Cinnet ve benzeri olaylar. Bu suçları düşünüp uygulamaya geçirmeye cesareti olmayan vatandaşlarımızı teşvik etmektedir. Gayemiz Ödemiş’te bu tür olayların yaşanmamasıdır” dedi.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişi ile son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi