Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Tire’de görev yapan basın mensupları ile düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Tire Total Restoran’da, Tire Süt Kooperatifi tarafından düzenlenen yemekli toplantıya Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Süt Kooperatifi Genel Koordinatörü Yücel Özen ve Basın Sorumlusu Koray Hoylu, Yerel Güç Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dilek Acar Özdemir, Yerel Güç Gazetesi Tire Temsilcisi Dilek Kart ve Muhabir Ahmet Şenki, Gazeteci Seyfullah Ayvalı, Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Nadir Uysal, Radyo Yeşil Tire İmtiyaz Sahibi Ersin Hattatoğlu Büyük Tire Gazetesi Haber Müdürü Kamuran Kızılboğa, Büyük Tire Gazetesi Muhabiri Ali Yıldız, Haber Tire İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ve Haber Müdürü Mehmet Arslan, İhlâs Haber Ajansı Muhabiri Fatih Şaşmaz, Tire Belediye Basın adına Duygu Eskiyörük, ve İhlas Haber Ajansı Ödemiş Muhabiri Turgay Konuralp katıldılar.
 Tire’de genç yaşlı görev yapan tüm basın mensuplarının bir araya geldiği yemekte ağırlıklı olarak Tire’de ve bölgede görev yapan gazetecilerin, zorlu çalışma koşullarından ve kurumlarla olan ilişkilerinden söz edildi.
 
ESKİYÖRÜK: “BİZ ÜRÜN, SİZ FİKİR ÜRETİYORSUNUZ”
Yemeğin başlangıcında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Siz gazetecilerimiz zorlu şartlarda görev yapan fikir emekçilerisiniz. Toplumun gelişmesi ve ilerlemesi adına bizler iki büyük güç olarak burada toplanmış bulunuyoruz. Biz ürün üretiyoruz siz ise fikir üretiyorsunuz. Bunlar toplumun temel yapı taşlarıdır. Özellikle bölgemizde, her zaman bahsettiğimiz “ortak akıl” anlayışının oluşmasında siz basın mensuplarına büyük görevler düşüyor. Basının bu doğrultuda aktif olarak yönlendirici olması gerekmektedir. Bu noktadan hareketle sorumluluk bilinciyle Tire ve bölge adına fikir üretmeye devam eden siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.
 “KİMSENİN ADAMI OLMADIM, SİZ DE OLMAYIN!”
Zaman zaman bazı siyasiler ve basın mensupları tarafından siyasete yakıştırılan, aday olması  önerilen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük bu konuda da “Siyaseti hiçbir zaman düşünmedim.” diyerek noktayı koymuş oldu. Kendisini bulunduğu mevkiiye halkın taşıdığını, mevki olarak herhangi bir konumu hedeflemediğini sözlerine ekleyen Eskiyörük, “Benim için önemli olan bölge halkı ve üreticisi adına üstlendiğim misyondur. Hiçbir zaman birilerinin adamı olmadım, olmam da. Siz de olmayın. Hiçbir zaman siyasi bir amaç içinde olmadım. Benim bir mevkii hedeflememin bir anlamı yok. Nasıl ki şu anda bulunduğum yere beni halk getirdiyse, gelecekte de halk nerede görmek isterse orada olacağım.” dedi.
 Öncelikle Tire’de başlamak üzere “Ekonomik Kalkınma Kurulu”nun oluşması için projeler geliştirdiğini de dile getiren Eskiyörük, “Ortak Akıl ile yönetim anlayışının oluşması adına Tire’de bir ekonomik kalkınma kurulu oluşturulması yönünde projelerim var. Tire’de bunu gerçekleştirdikten sonra Küçük Menderes Havzası için de bir ekonomik kalkınma kurulu oluşturarak, ortak akıl ile yönetim anlayışının benimsenmesini sağlayacağımıza inanıyorum.” dedi.
  Konuşmasının ardından gazetecilere tek tek sıkıntılarını ve en çok yaşadıkları sorunu anlatmalarını isteyen Eskiyörük gazetecilerden, ilçedeki kurum müdürlerinin neyin haber olup olmadığına karar vermeleri, haber amaçlı gidildiğinde ‘Bu haberi yapmayın, boşverin şimdi, şurada şu var onu haber yapın’ şeklindeki cevaplar ile gazetecilere neyin haber olup olmadığını öğretmeye kalkmaları, demeç vermekten çekinmeleri konularındaki şikâyetleri dinledi. Gazeteciler Eskiyörük’e meslektaşlar olarak kendi aralarında hiçbir sorunlarının olmadığını ancak çeşitli kesimlerce üzerlerinde baskı oluşturulmaya ve sindirilmeye çalışıldıklarını da anlattılar.
BASIN MASASI İSTİYORUZ
Gazetecilerin ortak kararlar alarak güç oluşturamadıkları konusunda hem fikir olan gazeteciler, çağırıldıkları toplantılarda kendilerine basın masası ayrılmamasından şikâyetçi olarak, “Bizler sürekli ayakta ve en zor şartlarda görevimizi yapıyoruz. Pek çok toplantı, panel, seminer ve sempozyum gibi basının sonuna kadar takip etmesi istenilen ve gereken haberlerde basın masası ayırmak gibi bir hassasiyet gösterilmiyor” şeklinde konuştular.
 
Yemek esnasında basın mensuplarıyla bir arada hatıra fotoğrafı da çekilen Mahmut Eskiyörük, yemeğe katılan tüm basın mensuplarına tek tek teşekkür ederek, Tire Süt Kooperatifi süt ve et ürünlerinden oluşan hediye paketlerini takdim etti. 
 
Editör: Haber Merkezi