Bayındır Yakapınar köyünde yaşayan Öksüz kardeşler, babaları Muharrem Öksüz’ün Atatürk’ün 6 yıl boyunca yakın korumalığını yaptığını herkesin bilmesini istiyor.
Bayındırlı Erturan ve Hasan Öksüz kardeşler, 1910 doğumlu babalarının askerliğini Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda yaptığını, yetenekli ve kabiliyetli bir asker olduğu komutanları tarafından fark edilince, 6 yıl boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün bilfiil yakın korumalığını yaptığını ifade ettiler.
Öksüz kardeşler 2003 yılında 93 yaşında iken vefat eden babalarının sadece Ankara’da değil, Atatürk’ün yurt gezilerinde de yanında sivil olarak yakın koruma görevini gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Altı yıl olan askerlik süresinin tamamını gurur verici olan yakın koruma görevini babamız yaptı” dediler.
Evlerindeki tarihi fotoğraflarda (fotoğrafı göstererek) Mustafa Kemal Atatürk otururken, ayakta bekleyenin babaları olduğunu ifade eden Öksüz kardeşler, “Babamızdan kalma bu fotoğrafı çerçeveleterek evlerimizin en güzel yerine astık ve bu olayı herkese Bayındır Yakapınarlı olarak gururla anlatıyoruz. Babamız ölüm yılı olan 2003 yılına kadar bu konuyu bizlere ve çevresindeki herkese söyledi. En büyük dileğimiz babamız yaşarken bu konuya önem verilmesiydi. Yetkililerden isteğimiz babamızın yakın korumalık yaptığı süre içerisindeki ilgili belgelere ulaşmamızın sağlanması ve üniversitelerimizin tarih bölümlerinin bu konuyu araştırmaları” şeklinde konuştular.
Editör: Haber Merkezi