Siirt’in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakolu’na teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Başçavuş Erdal Canbulat (41), son yolculuğuna memleketi Bayındır ilçesine bağlı Zeytinova beldesinde binlerce insanın katıldığı törenle uğurlandı.
 
Canbulat’ın 13 yaşındaki kızı Beyza babasının tabutuna sarılı Türk bayrağına sarılırken, ‘Anne bak, bayrak babam kokuyor’ dedi, yürekleri dağladı…
1,5 yaşındaki kızı minik Berra ise her şeyden habersiz olarak meraklı gözlerle etrafta olup biteni izledi.
Üç ay önce babası Mustafa Canbulat'ı kaybettiği öğrenilen Başçavuş Canbulat için Zeytinova Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eşi Özlem Canbulat (40), kızları 16 aylık Berra ile 13 yaşındaki Beyza'nın yanısıra annesi Emine Canbulat (60), kardeşleri, binlerce vatandaş ve İzmir protokolü katıldı. Tekbirler ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları arasında şehidin naaşı, ilk olarak Gazi Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Burada ise gözyaşları sel oldu aktı.
Emekliliğine iki sene kaldığı öğrenilen şehit Başçavuş Erdal Canbulat'ın cenazesi, daha sonra camiye götürüldü. Burada musalla taşına askerlerin omzunda koyulan şehidin tabutuna, eşi ve kızları gözyaşları içinde sarıldı. Minik Berra ise bir şeyden habersiz etrafına meraklı gözlerle baktı. Büyük kızı Beyza ise gözyaşlarına hakim olamadı ve bir an olsun tabutun başından ayrılmadı. Şehit Başçavuş Erdal Canbulat’ın kardeşi Mutafa Canbulat ise abisi emekli olduktan sonra birlikte besicilik yapacaklarını anımsatarak, ‘Her şey yarım kaldı’ diyerek feryat etti. Aile bireyleri de bir yandan ‘ağlayarak onları sevindirmeyeceğiz, dik duracağız’ diyerek teselli bulmaya çalıştılar.
Daha sonra imam, cenaze namazını kıldırarak şehide helâllik istedi, hep bir ağızdan "Helâl olsun" sesleri yükseldi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanlığı ve ordu komutanlıkları da çelenk gönderdiler. Ardından naaş, askerî bando eşliğinde bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Kızbacı Mezarlığı'na götürüldü. Belde meydanını dolduran binlerce kişi, Türk bayrakları altında tekbir getirerek şehidi defnetti.
Cenaze törenine AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Aytun Çıray ve Hülya Güven, İzmir Vali Vekili Ardağan Totuk ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da katıldı. Tören boyunca Aytun Çıray ve Hamza Dağ birlikte dururken, Nesrin Ulema, şehidin eşi Özlem Canbulat ve ailesiyle ilgilendi.
Şehit Erdal Canbulat’ın cenaze törenine çevre ilçelerin ve beldelerin belediye başkanları, kaymakamları, emniyet müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de akın etti.
 
Editör: Haber Merkezi