Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, Ödemiş’teki salgın hastalıklar ve hastanenin genel durumu ile ilgili bilgiler verdi.
Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Zİya Yurdakonar, Ödemiş’te son aylarda salgın bir hastalık olmadığını ve hasta sayısının az olduğunu açıkladı. Hastanenin şu anda yaklaşık yüzde 50’sinin dolu olduğunu söyleyen Ziya Yurdakonar, yaz aylarında salgın bir hastalık olmadığı sürece hasta sayısının diğer aylara oranla daha az olduğunu ifade etti.
Ödemiş ve çevresinde kış aylarında genellikle KOAH hastalığının görüldüğünü söyleyen Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, kışın soba dumanından kirlenen havanın Ödemiş halkını olumsuz etkilediğini ve solunum yolları ile ilgili hastalıklarda artış gösterdiğini vurguladı. Yurdakonar, yaz aylarında da diğer aylara oranla kazaların daha çok olduğunu ifade etti.
“5 yıldızlı otel gibi olacak”
Yeni hastanenin projesinin onaylandığını ve en kısa zamanda inşaatına başlanacağını söyleyen Ziya Yurdakonar, inşaatı TOKİ’nin yapacağını açıkladı. Yeni hastanenin 250 yataklı ve modern bir hastane olacağını söyleyen Yurdakonar, yeni hastanede koğuş sisteminden kurtulacaklarını belirtti ve her odanın 5 yıldızlı otel standartlarında olacağını kaydetti.
Ödemiş Devlet Hastanesi’nin yer sıkıntısı çektiğini bildiren Ziya Yurdakonar, hastanenin fiziksel olarak çok dar olduğunu ifade etti. Bazı branşlarda da hekim eksikliklerinin olduğunu söyleyen Yurdakonar, dahiliye ve radyoloji bölümlerinde hekim eksiklerinin olduğunu dile getirdi. Yurdakonar, “Göz ve kardiyoloji alanlarında yeni atamalar yapıldı, dahiliye ve radyoloji alanlarında da en kısa zamanda eksikler kapanacak” dedi.
“Doğum için gelen çok fazla”
Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, il hastaneleri içinde en çok doğum olan hastane olduklarını açıkladı. Yurdakonar bunun nedenini ise köylerden ve çevre ilçelerden doğum için gelen çok sayıda vatandaş olmasına bağladı.
Somali’ye yardım
Somali’ye çocuk doktoru göndermek için Bakanlıktan onay beklediklerini söyleyen Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, proje onaylandığında gidecek doktorları belirlediklerini söyledi. Bakanlıktan onay geldiğinde her ay bir doktorun Somali’ye yardım için gideceğini söyleyen Yurdakonar, “Eylül ayında Tanzer İlhanoğlu, ekim ayında Fatih Algur, kasım ayında da Sadi Sunel Somali’ye gidecek” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi