HABER FARUK ÇARK

Daha sonraki günlerde doktorlar, Ödemiş Devlet Hastanesi bahçesinde yarım gün iş bırakarak mesai arkadaşlarını şiddeti kınayarak daha sonra mesailerine dönmüşlerdi.

DOKTORA GÜVENEMEDİM

Yanlış ilaç uygulandığı iddia edilen hasta bebeğin annesi Nihal Karakaya olay sonrası şöyle konuştu, “Çocuğumun başında saç bölgesinde ateş başlayınca Ödemiş devlet hastanesi acil servisine başvurdum. Acil serviste Doktor Serkan Barbaros bana yanlış ilaç vermiş ve nasıl kullanacağım bana hiçbir şekilde söylemedi. 3 yaş üstü bebeklerin kullanması gereken ilaçları vermiş bana. Çocuğumun ateşi ve kusması vardı. Reçete yazdı bana biz de gidip eczaneden aldık ve bize bu ilaçları yazmış, (metapamidantiemetik 5mg HCI / 5 ml.) günde iki defa tok karına sabah akşam yarım şurup kaşığı ile kullanılması yazılı, (pedifen 100 mg pediatrik şurup) dönüşümlü tok sabah akşam verilmesi yazılmış ve (macrol 125 mg /5 ml oralsüspansiyon) için tok karına sabah akşam günde iki defa kullanılması için eczaneden ilaçları aldık. Üzerinde günde kaçar kez verilmesi gerektiği nasıl verilmesi gerektiği yazılı ve reçetede verilen ilaçlar yazıyor. Bana doktor bu ilaçları verdi. Bu ilacı söylediği gibi ilacın içinden çıkan şurup kaşığıyla vermemi söylediler. Ben çay kaşığıyla verdim. Doktora güvenemedim. Üstelik bütün verseymişim çocuğum ya sakat kalacak ya da, ölecekmiş.  Akşam saat 20.00’de çocuğumun başında aşırı bir terleme çıktı. Saat 20.00’de acilde çocuk doktoru olduğu için, çocuk doktoruna götürdüm. Çocuk doktoru bunları kim verdi size diyerek bana kızdı. Ve hemen yatış istedi, yatırdım ben çocuğumu hava vermeye başladılar çocuk aşırı kasılmaya başladı. Birden bire sinir krizi geçirerek, çocuğun göz memeleri kaydı, mosmor oldu. Doktor acil müdahale ederek serum vermeye çalıştı. Serum için damar yolu bulamadılar. O yüzden doktor bir şurup daha verdi. Çocuğumun rahatsızlığı olarak da ilaçların yan etkisi olduğunu söylediler. Yüksek dozda ilaç verilmiş denildi” dedi.

ÇOCUĞUM FELÇ KALABİLİRDİ

Çocuğunun gözünün önünde ölüyor olduğunu iddia eden anne Karakaya, “Sonra çocuk servisine yatırdılar. Bu şuruptan yarım ölçek verildi. Çocuk düzelmeye başladı. Doktor Tanzer İlhanoğlu sizi İzmir’e göndermek zorundayız dedi. Ve bize çocuk ya iyi olacak ya da felç kalabilir dedi. Bu şurup o kadar etkili bir şurupmuş ki kafa şöyle yana kaydığında yanda kalabilirmiş o kadar etkili bir şurupmuş. Doktor Tanzer Bey 12 yıllık doktormuş hiç bu şuruptan daha hiçbir çocuğa vermemiş ama Doktor Serkan Bey bana bu ilaçları verdi. Türkiye’de böyle 10 tane ilaç varmış böyle hiçbir çocuğun kullanmaması gereken, o ilaçlardan ikisini Doktor Serkan Bey bize verdi. Ve hiç uyarı da yapmadı” dedi.

Pazar gecesi Ödemiş Devlet Hastanesi’nden ambulans ile İzmir 9 Eylül Hastanesi’ne sevk edildiklerini belirten anne Karakaya, “İzmir’deki doktorlar ilacın yan etkisi olduğunu söyledi. Ben bir haftadır Dokuz Eylül Hastanesi’ne gidip geliyorum. Orada tedavisi sürüyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi