HABER:BSHA/ERKAN DOĞAN 
İzmir’deki sağlık yatırımlarının kentteki sağlık hizmetinin kalitesinin artması ve sağlığa erişimin daha hızlanması için yoğun olarak devam ettiğin belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Salnur, yatırımlar hakkında Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan’a konuştu.
TOKİ’nin inşaatı süren yeni Torbalı Devlet Hastanesi’nde bazı teknik eksiklikler tespit ettiğini belirten Dr. Salnur, eksikliklerin yapımcı firmaya iletildiğini ve nisan sonuna kadar tamamlanması için süre verildiğini söyledi. Dr. Salnur, “Eksikliklerin giderilmiş olduğunu farz edersek, oranın malzeme alım süreci ve taşınma süreci de aşağı yukarı 4-5 ayı bulur. Bu sürede her şeyin olumlu gittiğini düşünürsek, 5 ay içerisinde hastaneye açma sürecine gideriz. Eski Torbalı Devlet Hastanesi’nin binasını ise genel sekreterliğimiz ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordine ederek halka hizmet verecek şekilde yapılandıracağız” dedi.
Otel konforunda hastaneler inşa ediyoruz
Bornova Devlet Hastanesi’nin inşaatının tamamlandığını, hastanenin Nisan ayının ilk haftalarında poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını ifade eden Dr. Salnur, “ Bornova ve çevreden gelen vatandaşlarımıza müjdemiz olsun.  Hastanemizin yakınlarına üçüncü basamak bir Ege Üniversitesi Hastanemiz var. Biz üçüncü basamak öncesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek bir hastane planladık. Yeni hastanelerimizde tek kişilik tuvaleti ve banyosunu olan odalar yer alıyor. Hasta ve yakınlarımıza bir otel konforunu yaşatmak amacıyla eski hastaneleri yıkıp yeni hastaneleri kuruyoruz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi