Ödemiş Süleyman Demirel Mahallesinde uzun zamandan beri sularının akmamasından şikayetçi olan vatandaşlar yol kenarında protesto eylemi yaptılar. Sık sık su kesintileri yaşadıklarını belirten Süleyman Demirel Mahallesi sakinleri akan az miktardaki suyunda bakterili ve çamurlu aktığını ifade ettiler. Protesto için Efe Toplu Konut Kooperatifinden anons yapılarak vatandaşların toplanması sağlandı.

                                  “Pet şişeli protesto ettiler”

Mahalle sakinleri, pet şişelere doldurdukları suyu kamera karşısında göstererek "akvaryum gibi, içinde balıklar geziyor. Akvaryumdaki bu sudan temizdir. Yetkililere versek içerler mi?  Çocuklarına içirirler mi? parayla su alıp abdest alıyoruz. Suyumuzu istiyoruz. İzmir Büyük şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sesimizi duysun. Nasıl faturaları, suyun parasını alıyorlarsa suyumuzu da akıtsınlar. Bizi susuz bırakmasınlar. Olmayan bir şeyin parası alınmaz, nasıl alacaklar? Bu yaz gününde biz bugüne kadar böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bundan sonrada böyle bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz." dediler

Mahalle sakinleri "vur vur inlesin Aziz başkan dinlesin" "suyumuzu isteriz "diyerek İzmir Büyük şehir Belediyesi ve İz-Su’yu protesto ettiler.

                             “Çocuklarımıza bir haftadır banyo yaptıramıyoruz”

 Ramazan nedeniyle abdest aldıkları suyu dahi pet şişelerde satın alarak temin etiklerine vurgu yapan Mahalle sakinleri "başka yerlerde sular akıyor. Bizde bundan faydalanmak istiyoruz. Ödemiş gibi bir yerde suyun olmaması gibi bir şey olamaz. Lüks otellerde oturup yemek değil! Lüks arabalarda hava atmak değil öncelikle halkın sesini dinleyin, Biz sizleri halka hizmet edin diye seçtik. İnsanlarımız çocuklarını bir haftadır banyo yaptıramıyor camiye gidiyor abdestini, pet şişede aldıkları suyla alıyorlar".

                 “Ya suyumuzu versinler ya da biz yeniden kuyu kazalım”

 Belediye ya bizim suyumuzu versin ya da biz buraya kuyu kazalım diyen mahalle Sakini Kemal Şentürk "Bu kuyuları kazdırdık. Buranın su ihtiyacını karşılama için belediye bizim kuyularımızı aldı. Belediyeye teslim ettik suyumuzu parklarını sulayacağız ağaçlarınızı bakacağız diye, belediye ya bizim suyumuzu versin ya da biz yeniden kuyu kazalım buraya "

                           “ Suluk memlekete teyemmüm yapıyoruz”

Mahalle sakini Kadınlar "biz susuzluktan kokuşmuş vaziyeteyiz. Her taraf bir olur bir taraf akıyor bir taraf akmıyor. Hepimiz mağduruz. Önümüzde bayram geliyor. İzmir’e bağlandık diye seviniyorduk. Kandil günü abdest almadık suluk memlekete teyemmümü yapacağız?"dediler

Haber : AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi