Ödemişli’nin bayan muhtarı mahallesinin sorunları ile yakından ilgileniyor. Süleyman Demirel Mahallesi Muhtarı Necmiye Aksoy, yaz döneminden beri yaşanan su kesintileri ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Yaz döneminde özellikle Süleyman Demirel,  Zafer Mahallesi ve Ödemiş’in belli noktalarında sık sık yaşanan su kesintisi sorununun devam etmesi üzerine vatandaşlardan tepki gelmeye devam ediyor.

Özellikle Süleyman Demirel Mahallesi Muhtarı Necmiye Aksoy, su kesintilerinin sık sık yaşanması üzerine mahalle halkı ile birlikte sorunun biran önce çözülmesi adına seslerini duyurmak için bu konuyu yerel ve ulusal gazetelerde sık sık dile getirdiler.

Büyükşehir yasasına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu altında olan su işlerinin sıkıntılı bir süreçten geçmesi birçok ilçeye olduğu gibi Ödemiş’e de yansıyor.  Su depolarının yetersizliği ve alt yapının hazırlanmamış olması, sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili olarak İZSU’ya başvuruda bulunarak sorunun biran önce çözülmesini talep ettiklerini dile getiren Aksoy, “ Ödemiş’te su sorunu bir türlü çözülmedi. Su kesintilerinin sık sık ve uzun süreli yaşanması bizleri sıkıntıya düşürmektedir. Konuyla ilgili İZSU, İzmir Büyükşehir Muhtarlar Masası’na,  Ödemiş Belediyesi ve Bimer’e de şikâyetlerimizi bulunduk. Bimer’e yazdığımız şikâyet sonucu,  ‘ilave su kaynakları sağlamak için kısa vadelide olsa çalışmalar yapılmaktır’ cevabı verilmiştir. Ancak herhangi bir sonuca henüz bağlanmadı. Sanmasınlar ki bu konuya ilgisiz ve duyarsız kaldığımızı, sonuçta bende bu durumdan mağdur olan bir vatandaşım. Ben ve azalarım bu yola çıktığımızda mahallemizin sesi, gözü, kulağı olabilmek için mücadele içerisine girdik. Mahalle halkımızın teveccühü ile bulunduğumuz makama getirildik. Mahallemizin sorunu benimde sorunumdur. Sorunların çözülmesi için gerekli olan birimlerle görüşmelerde bulunuyoruz. Arkasını arıyoruz. Ancak büyükşehir yasası ile yaşanan bu sorunların çözümlenmesi alt yapı eksikliğinden dolayı uzun sürüyor. İlerleyen süreçte aynı sorunların devam etmemesi için kesin çözümlerin üretilmesi şart. Muhtarlık olarak su ve diğer sorunların giderilmesi için de görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi