Ödemiş Sanayi sitesinde geçtiğimiz haftalarda bir grup esnaf işyerlerinden hırsızlık yapıldığı gerekçesiyle açıklama yaptılar ve tedbir alınmasını istediler.

Hırsızlar yine boş durmadı ve Sanayi sitesi 27. Sokakta gece yarısından sonra tamir için getirilen aracın jantlarını sökerek sırra kadem bastılar.

27 sitesinde oto boya ve doğrultma işi yapan Gencebay Çayır şunları söyledi, “Dün gece işyerimden saat 22.00 sıralarında ayrıldım. Sokaktaki esnaf arkadaşlarda gece saat  00.30 sularında işyerlerini kapatarak evlerine gitmişler. Sabah saat 06.30’da işyerime geldiğimde müşterimize ait olan özel aracın kırmızı renkteki jantlarının hepsi sökülmüş halde bulduk ve şakına döndük ve durumu polise bildirdik. Olay yeri inceleme ekibi burada çalışma yaptı ve çevre sokaklardaki kamera kayıtlarını incelediler. Bir an önce hırsızlık yapan şahısların bulunmasını istiyoruz.

Sanayi sitesinde güvenlik açısından bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz. En azından giriş ve çıkışlara kamera sistemi konulmalı” dedi.

Bir başka kaporta ustası Halil Keskin, “Yıllardır burada bir çözüm üretilmedi. Kamera konulmayacaksa, en azından görevli bekçiler devriye gezmeli ve bununla ilgili Oda başkanları, Belediye, Emniyet ve Kaymakamlık ortak çalışma yapmalı. Mal canın yongası ve para kolay kazanılmıyor. Yetkililerin esnafların sorunlarına kulak vermeleri yönündeki isteklerimizi dikkate almalarını istiyoruz” dedi.

 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi