Haber: Nazif HARUPÇU


Uzun yıllardır Küçük Menderes Havzası’nda yaşanan ulaşım sorununa Denizcilik, habercilik ve Ulaştırma Bakanı el koyarak bu yaraya neşter vurmaya karar verdi. Tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’nin en verimli ovalarından olan Küçük menderes havzasında yaşanan ulaşım sorununda birinci etap olan Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz duble yolun birinci aşaması olan Torbalı-Bayındır arasındaki yol çalışmaları sürerken, İkinci etap olan Bayındır, Ödemiş-Kiraz duble yolu ile İzmir yönüne olan ulaşım çözülmeye başladı.

2014 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Bunun yanında Aydın ile ekonomik bağları da güçlü olan Küçük Menderes Havzası’nın bu yöndeki sıkıntısını da dile getiren Ak parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Bakan Yıldırım’ın 2011 yılındaki milletvekili seçimleri sırasında Ödemiş-Aydın arasındaki ulaşımın çözülmesi konusundaki girişimleri sonucu, Karayolları Bölge Müdürlüğü etüt çalışmalarını tamamlayarak projesini hazırladı ve 2014 yatırım programına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak parti İlçe başkanı Ali Hadim şunları söyledi,  “Aydın ili bizim en yakın illerimizden ve Akdeniz ile İç Anadolu’ya açılan en önemli geçiş noktası. Ödemiş-Aydın arasında en kısa ulaşım da Hamamköy üzerinden gerçekleştirilse de dağların dik ve büyük araçlara geçit vermemesi nedeniyle bölgemizde yetişen kestane, ceviz, erik, fasulye, barbunya, vişne gibi yüz binlerce ton yetiştirilen ürünlerin ulaştırılması için gereken araçların ve tırların yolların dar olması ve yeterince geçit vermemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyorduk.

Bu ürünlerin Anadolu’ya ulaştırılmasında yaşanan sıkıntı nedeniyle, Tüccarlar yolların tehlikeli olması nedeniyle gelmek istemiyor bu da bizleri bölgesel olarak ekonomik sıkıntıya sokmakta idi. Ben de bir üreticiyim ve üreticinin sorunlarını iyi biliyorum. Bu konuyu sayın bakanımıza ilettik ve Bakanımız Binali Bey konuyla yakından ilgilendi. Hemen Karayolları eski bölge müdürü olan Erol Altun beyi telefonla aradı ve burada gerekli çalışmanın yapılarak etütlerin tamamlanmasının ardından uygunsa projenin de hayata geçirilmesini istedi. Etütler tamamlandı. Uygunluğu görüldükten sonra da projenin 2014 yatırım programına alınması kararlaştırıldı” dedi.

ÖDEMİŞ-AYDIN ARASINA İKİ TÜNEL YAPILACAK

“Bu çerçevede Ödemiş-Aydın arası yapılacak olan iki tünel ile 40 kilometreye düşecek ve Bölgeye Anadolu’dan ve Akdeniz’den gelecek tırlarla ürünlerimizin nakli daha da kolaylaşmış olacak ve Ödemiş artık gelecek yıllarda çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak. Bu tünellerin yapılması ile üreticimizin elinde bulunan ürünleri de başka illere rahatlıkla zarar görmeden gönderilmiş olacak” diye konuşan Başkan Hadim, “Bu arada şunu da belirtmek isterim ki Ödemiş-Aydın arası dağ yolu ulaşımı ile 2,5 saatte sağlanırken, Bu tünellerin yapılması ile birlikte hem yol 40 kilometreye düşecek ve 2,5 saatlik dağ yolundan ulaşım yarım saate düşecek. Ayrıca yolun kısalması ile birlikte akaryakıttan araçlar büyük tasarruf sağlayacak ve zamandan da büyük kazanç sağlanmış olacak.

Bu konuda geçtiğimiz Pazar günü Erzincan’ın Refahiye ilçesinde düzenlenen Bal festivaline bizleri davet eden Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın evinde konuk olduk. İzmir’e çok önem verdiklerini ve Küçük menderes havzasının geri kalmışlığına dur diyecek daha güzel projelerinin olduğu müjdesini verdi. Bakanımızın yanına Kaymakçı Belediye Başkanımız Sayın Halil Güler ve Kaymakçılı vatandaşlarımızla gittik ve bizi çok sıcak karşıladı. Tünelin hayırlı olmasını diledi” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi