HABER:FARUK ÇARK

       Kiraz ilçesi sanayi bölgesi arkasında bulunan bir tuşu fabrikasına iş istemek için giden şahıs, İşyeri sahibinin oğlu ile damadını iş vermediği gerekçesiyle aracında bulundurduğu pompalı tüfekle 2 el ateş ederek öldürdü.

        Edinilen bilgilere göre, Olayın saat 15.00 sularında Kiraz ilçesi Sanayi sitesi arkasında bulunan Turşu fabrikasına iş başvurusu için giden H. Y. (28) isimli şahıs, işyeri sahibinin oğlu Mehmet Kiraz (45) ile yanında bulunan damatları İsmail Afacan (50) ile görüşme yaptı.

Bu görüşme sonucu fabrikadan öfkeli şekilde ayrılan şahıs elinde pompalı tüfekle tekrar işyerine gelerek fabrikanın bahçesinde çay içen Mehmet Kiraz ile İsmail Afacan’a birer el ateş ederek öldürdü.

        Geçtiğimiz yıllarda iki sene bu fabrikada çalıştığı öğrenilen H. Y.’nin (28) ikinci kez iş başvurusu için gittiği ve burada münakaşa ettikleri belirtildi.

        Turşu fabrikasında işyeri sahibinin oğlu Mehmet Kiraz ile damatları İsmail Afacan’ı aracından getirdiği otomatik pompalı tüfekle her ikisine birer kurşun attığı ve kurşunlarında her ikisinin yüzüne isabet ederek olay yerinde can verdikleri ifade edildi. Her iki şahsı vurarak olay yerinden hızla uzaklaşarak kaçtığı öğrenildi.

         Kiraz ilçesinde olayın duyulması ile birlikte fabrika önüne toplanan yakınları ve akrabaları sinir krizi geçirdiler. Olayın ardından Kiraz Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak geniş güvenlik çemberi çekerek iki kişinin ölümüyle sonuçlanan ve olay yerinde kaçan Çanakçı Köyünde ikametgâh ettiği öğrenilen zanlıyı her yerde aramaya başladı.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğüne bağlı çalışan Olay yeri inceleme ekiplerinin de buradaki çalışması sonucu ve Kiraz Cumhuriyet Savcılığının turşu fabrikasındaki incelemelerin ardından şahısların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Kiraz Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Cenazeler daha sonra İzmir adli tıp merkezine gönderildi.

İki kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Kiraz Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma olayının failinin yakalaması için geniş çaplı operasyon başlattılar.

Olayla ilgili soruşturma ise Kiraz Cumhuriyet savcılığınca sürdürülüyor.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi