HABER:GAMZE ONAN/ FARUK ÇARK
Gazetemizde ve ulusal medyada “Firdevs bebeğin yaşamı sürdürebilmesi için 7 bin TL bekliyor” haberimizin ardından Ödemiş Kaymakamlığı ve yardımsever vatandaşlar Firdevs bebek için yardım elini uzattı.
Türkiye’nin hayatta kalması için seferber olduğu Firdevs Bebek, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu edilerek İzmir’in Ödemiş ilçesindeki evine getirildi. Baba Erdoğan Uçar, “Kızım çok iyi, bize yardım eden tüm hayırseverlere teşekkür ederim” dedi.
Ödemiş'te  yaşayan tarım işçisi Erdoğan Uçar ve ev hanımı Emine Uçar’ın 18 Temmuz günü pramatüre olarak dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan bebek doğar doğmaz solunum cihazına bağlandı. Ancak bebeğin evine taburcu olması için ev tipi solunum cihazı ve beraberindeki cihazlar ile birlikte 7 bin TL’ye ihtiyacı vardı. Kalbinde delik olduğu tespit edilen bebek, bir süre yoğun bakımda tedavi edildikten sonra servise alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu, 17 bin tutarındaki cihazların sadece 10 bin TL’sini ödüyordu.
Yerel Güç Gazetesi olarak yapmış olduğumuz “Firdevs bebeğin yaşaması için 7 bin TL bekleniyor” başlıklı haberinin ulusal basında da ses getirmesinin ardından Türkiye genelindeki hayırseverler aileye yardım için seferber oldu. Ödemiş Kaymakamlığı da, cihazlar için gerekli ücreti aileye hemen ödedi. Hayırseverler ise,  bebeğin evinin ve eşyalarının yenilenmesi için destek oldular.
“Kızımın sağlık durumu iyi”
Türkiye’nin sağlığına kavuşması için seferber olduğu Firdevs Bebek, 5 Nisan günü tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu oldu. Ödemiş’teki evine yerleştirilen bebeğin babası Erdoğan Uçar, “Kızımızın sağlık durumu iyi. Şu an evimize gelen bir ekip, solunum ve diğer cihazlarının montesini yapıyor. Bugüne kadar bizim yanımızda olan hayırseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi