Torbalı-Bayındır arasında çalışan 727 No'lu Eshot otobüsünde, sabah saatlerinde yaşanan aşırı yolcu nedeniyle, Bayındır'da eğitim gören öğrenciler ulaşımda sıkıntı yaşıyorlar.

Saat 07.00'de Torbalı'dan hareket eden Eshot Otobüsüne; Torbalı, Hasköy, Çırpı, Arıkbaşı köylerinden derslerine yetişmek için binen öğrenciler, otobüsün mevcut taşıma kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı balık istifi bir durumda okullarına gidiyorlar.

28 kişi oturan, 66 kişi de ayakta olmak üzere toplam 94 kişi kapasiteli otobüste, sabahları yolcu sayısı 150'yi buluyor. Can güvenliği açısından büyük risk taşıyan bu durum öğrenci velilerini tedirgin ediyor.

KAZA OLURSA VEBALİ KİMİN?

ESHOT Genel Müdürlüğü'ne yaptıkları tüm başvurularına rağmen bir cevap alamadıklarını söyleyen öğrenci velileri, “Sabah 07.00'de Torbalı'dan kalkan otobüsten sonra saat 08.00'de otobüs var. Çocuklarımız bu otobüsle gitmeye kalktığında okula geç kalıyorlar. Kimi zaman çocuklarımızı aşırı doluluktan dolayı otobüse bindiremiyoruz. Sabahları ek sefer istiyoruz. Allah korusun bir kaza olursa tıka basa dolu olan otobüste bulunan öğrencilerin vebalini kim ödeyecek. Eshot yetkililerinden bir an önce bu sorunu çözmelerini bekliyoruz” dediler.

NEFES ALMAK DAHİ GÜÇ

Öğrenciler ise yaşanan ulaşım sıkıntısından dolayı derslerine geç kaldıklarını, astım gibi rahatsızlıkları olan arkadaşlarının zaman zaman otobüste rahatsızlık geçirdiklerini söylediler. Can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu dile getiren öğrenciler de ESHOT Genel Müdürlüğü'nden ek sefer talebinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi