HABER:BSHA
Hayattaki tek dileğim iki çocuğumu okutmak” dedi.
Ödemiş’te yaşayan Aylin Yeşilsu, 2.5 yıl önce Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2,5 yıl önce boyun fıtığı ameliyatı oldu. Operasyon sırasında doğuştan beyincik sarkması olduğu anlaşılan Yeşilsu, takibe alındı. Tire Devlet Hastanesi’nde 6 ayda bir kontrole giden anne, tanı konulduğu yıllarda eşinden ayrıldı. Evine ve çocuklarına bakmak zorunda olan Yeşilsu, aynı zamanda hızla ilerleyen hastalığıyla da mücadele etti.
Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na açıklama yayan Yeşilsu, ameliyatının yapıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktoruna bir türlü ulaşamadığını, hastaneye gittiğinde kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürdü. Beyincik sarkmasının boyunun 4 milimetreye kadar ulaşması nedeniyle, ağrıların koluna ve bacağına vurmaya başladığını, ayakta durmakta zorluk çektiğini anlatan Yeşilsu, “Evimiz kira, hastalığım nedeniyle çalışamıyorum. Kaymakamlık iki ayda bir 300 TL yardımda bulunuyor. Ancak bu parayla geçinmemiz imkansız. Bu halimle Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne bir  kaç defa gittim ancak benimle ilgilenilmedi. Bir an önce ikinci ameliyatımın olması gerekiyor. Yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.
Dengemi Sağlayamadığım İçin Çalışamıyorum
Oğuzhan (15) isimli iki çocuğu olan anne, ‘Tek dileğim sağlığıma kavuşup çocuklarımı okutmak istiyorum. Hastalığım nedeniyle girdiğim işte birkaç gün çalışabiliyorum. Dengemi sağlayamadığım için uzun süre bir işte çalışamıyorum’ dedi.

Editör: Haber Merkezi