Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde kullanılmaya başlatacak olduğu “ Merkezi Randevu sistemi Alo 182, ilerleyen günlerde Ödemiş’te de kullanılmaya başlanacak.
Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı düzenleyen Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, bu hat sayesinde evlerinde ve işyerlerinde oturarak Türkiye çapındaki hastanelerden randevu alınabileceğini vurguladı.
Yurdakonar, “Halkımız, Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu Alo 182 hattı sayesinde bir telefonla ister hastanemizden, ister Türkiye çapındaki hastanelerden randevuyu kolaylıkla alabilecekler. Bu hat sayesinde istendiği takdirde bir ay sonrasına bile randevu alabilecekler” dedi.
Alo 182’i hattının ilerleyen günlerde hizmete başlayacağını vurgulayan Başhekim Ziya Yurdakonar açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Alo 182 hattı en kısa sürede İzmir’le birlikte ilçemiz Ödemiş’te de hizmet vermeye başlayacak. Belli bir süre 545 98 82 numaralı randevu hattını arayan hastalarımız direk olarak Alo 182’ye aktarılacak. Bu hizmet sayesinde hastalar randevu alma konusunda daha rahat olacaklardır.”
112 hattının kaldırılacağı konusunda çıkan söylemlere değinen Başhekim Ziya Yurdakonar, 112 hattının kapatılmayacağını ilave olarak 2 tane daha A tipi Acil Servis Hattı kurulacağına dikkat çekti.
Yurdakonar yaptığı açıklamada, “İlçemizde 112 Acil Servis hattının kapatılacağı konusunda söylemler dolaşıyor. Bu konu asılsızdır. 112 hattı kapatılmayıp ilave olarak iki hat daha kurulacaktır. Bunların biri Birgi yoluna diğeri de İzmir yolu üzerinde kurulacaktır. Birgi yolunda yapılacak olan alan Tekstil mevkiinde geçmiş dönemlerde sağlık merkezi olarak yaptırılmış fakat kullanılmamış bir bina var orayı restore edeceğiz. Bir servisimiz orada hizmet verecek. Diğer servisimizde İzmir yolunda bir alanda hizmet verecek. Orada yer arayışları içindeyiz. İki servisin yanında birde hastanemizde ambulans ekibimiz hazır bulunacak. Bu sayede Ödemiş’te üç ambulans ile hizmet vereceğiz” dedi.
EVDE BAKIM HİZMETİ
Öte yandan Ödemiş Devlet Hastanesi “Evde Bakım” hizmetiyle yatalak ve hastaneye gelecek sağlık durumu olmayan hastaları evde bakım hizmetiyle tedavi ediyor. Şu an 21 hastaya hizmet veren birim, hastaları evlerinde tedavi ediyor. Yurt genelinde ikinci ayına ulaşan sistem Ödemiş’te de yaklaşık 1,5 aydır sürdürülüyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, 21 hastaya doktorlar ve hemşireler eşliğinde evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.
Yurdakonar, “Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe girmiş olan ‘Evde Bakım’ hizmetini, yaklaşık bir buçuk ay önce, ilçemiz Ödemiş’te vermeye başladık. Şu an hasta sayımız 21 bu sayı sabit bir rakam değil, çünkü iyileşen ve vefat eden hastalarımız mevcut. Tedavi ettiğimiz hastalar yürüyemez veya şuuru yerinde olmayan hastalardan oluşuyor. Bu hastalarımıza hemşirelerimiz ve doktorlarımız eşliğinde evlerinde hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi