ÖZEL HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ/ SEÇİL GEZİCİ

Ödemiş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri tarafından bugün sabah Abdullah dede İzmir’de Bakanlığa bağlı  bir Huzur Evine yerleştirilmek üzere eski gelini Hayriye Yağcı’nın evinden alındı.

Ödemiş’in Umurbey Mahallesi Hacılar Sokakta eski gelininin evinde yaşam mücadelesi veren Abdullah Sulukan’ın içler acısı durumunu yansıtmıştık.

Oğlundan 10 yıl önce ayrılan gelinin evindeki bahçede bir divan üzerinde yaşamını sürdüren 91 yaşındaki Abdullah Sulukan’a 2 yıldır karşılık beklemeden bakan ancak son günlerde Abdullah dedenin rahatsızlığının artması sebebiyle bakmakta zorlandığını belirten Hayriye Yağcı, mecburen dışarda bakmak zorunda kaldığını, yağmurlu günlerde eski kayınpederinin ıslanmaması için üzerini branda ve leğen ile örttüğünü zor durumda olduğunu belirtmiş yetkililerden yardım istemişti.

Ödemiş Belediyesi ekipleri sabahın ilk saatlerinde Hayriye Yağcı’nın evine giderek eksiklerin giderilmesi için tespitte bulunurken, sağlık ekipleri Abdullah dedeyi muayene etti.

Çok geçmeden ardından Ödemiş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri daha sağlıklı bir ortamda bakımının yapılması ve yaşamını devam ettirmesi için Abdullah Dedeyi teslim aldı.

Hayriye Yağcı 2 yıldır karşılık beklemeden baktığı eski kayınpederi ile helalleşti.

Abdullah dedenin daha iyi bir ortamda bakılacağı için eski kayınpederini karşılık beklemeden bakan Hayriye Yağcı ise gözyaşlarını tutamayarak huzurluyum açıklamasında bulundu.

Ak Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu, Umurbey Mahalle Muhtarı Hatice Acar Çavdar ile birlikte Abdullah dede için gerekli çalışmaları yaptıklarını, ancak bazı prosedürler sebebi ile beklediklerini ve bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Abdullah dedeye sahip çıkıldığını söyledi.

ABDULLAH DEDE BAHÇEDEKİ DİVANDA YAŞIYOR   ................      http://www.yerelguc.com/yasam-saglik/abdullah-dede-bahcedeki-divanda-yasiyor-h25265.html

Editör: Haber Merkezi