HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezleri kapsamında 29 Haziran 2015 tarihinde başlatılan yaz kursları devam ediyor. Yaz kurları ilk olarak 2013 yılında başlatılmış ve kursiyerlere hizmet verilmiş. Yaz kursları Güreş, Taekwondo, Voleybol, Basketbol, Halkoyunları ve Gitar branşlarında ve 12 kurs olarak yaklaşık 350 öğrenciye hizmet veriyor.
“Toplam 12 kurs ile hizmet veriyoruz”
Kurslarla ilgili İlçe Müdürü Cafer Cebeci; “05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak, toplumda spor kültürü oluşturmak ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 2013 yılından beri devam eden yaz kurslarına, Türkiye çapında, 898.583 çocuk ve genç katılmış olup başarılı olan ve gelecek vaat eden çocuklarımız spor kulüplerimize yönlendirilmiştir. Ödemiş’imizde 2015 yılında Güreş, Taekwondo, Voleybol, Basketbol, Halkoyunları ve Gitar branşlarında açılan toplam 12 kursa 350 civarında gencimiz devam etmektedir. Spora yönelik ilk kıvılcımların oluşturulduğu bu kurslar, yaz döneminde gençlerimizin zamanını olumlu olarak değerlendirdiği gibi lisanslı spor yaşamına atılan ilk adımlar olmaktadır. Kurslarımızda gençlerimiz hem eğlenmiş hem de boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmiş oluyorlar. Farklı mahallelerden, farklı okullardan gelen gençler arasında birlik beraberlik ve sevgi ortamı oluşmaktadır. Gençlerimizin kurslarımızın başında olan ilgi ve alakası kurslarımızın sonuna geldiğimiz bu günlerde bile aynı şekilde devam etmektedir.
“Kuran kursu öğrencilerine zeka ve strateji oyunları eğitimi verildi”
“Yaz döneminde açmış olduğumuz bu kurslarımızın yanında Kuran Kursları ve Camilerimizde Kuran kursu öğrencilerimize Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala eğitimi verilmiş ve kültürel değerlerimizden olan Topaç dağıtılmıştır. Mangala ve Topaç oyunu sayesinde gençlerimizin oyun havası içerisinde kaynaşmaları, birlik beraberliği ve boş vakitlerini değerlendirmeleri sağlanmıştır. Bu eğitimlerle Kuran kurslarına ve Camilere gençlerimizin daha istekli bir şekilde gelmeleri hedeflenmiştir.”
“2015-2016 eğitim öğretim yılındaki kurslarımıza katılım bekliyoruz”
“Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak daha çok gencimizin Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu kurs ve faaliyetlerden yararlanmasını istiyoruz. Gençlerimizin yaz döneminde olduğu gibi 2015-2016 eğitim öğretim döneminde de ücretsiz olarak düzenleyecek olduğumuz kurs ve faaliyetlerimize katılmalarını bekliyoruz. Kurslara olan katılımlarından dolayı gençlerimizi, yardımlarından ve desteklerinden dolayı velilerimizi kutluyoruz. Emeği geçen bütün Kurumlara ve özellikle öğretmenlerimize Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi