HABER: GAMZE ONAN
Dentokan Federasyonu ve Türkiye Karate Federasyonu kapsamında Ödemiş’te açılan SEIBUKAN (Gerçek Savaşçıların Okulu) her gün öğrencilerine ders veriyor.
SEIBUKAN Kulüp Başkanı Cem Aydın, “Şimdilerde çocuklar enerjilerini dışarıda atmakta zorlanıyorlar. Sürekli bilgisayar başında teknoloji ortamında zaman geçiriyorlar. Biz burada çocukların enerjilerini atmalarını sağlıyoruz. Disipline etmek için eğitimler veriyoruz. Ben Ödemiş’ten şampiyon çıkacağına da inanıyorum. Ödemiş’te çocuklar bu spora yatkınlar. Biz eğitimlerimizi verirken çocuklara kavga etmeyi değil, kavga etmemeyi aşılamaya çalışıyoruz.”
“Geleneksel çalışıyoruz”
Aydın, “Biz çalışmalarımızı geleneksel yapıyoruz. Geleneksel çalışmalarda sporun soy ağacı, nereden geldiği belli olur. Dentokan bir ailedir. Burada antrenman yapmış olan biri, gidip Ankara’da da antrenman yapabilir.”
“Abi-Kardeş ilişkisini aşılıyoruz”
Aydın, “Biz eğitim verirken çocukların abi-kardeş ilişkisi gibi olmayı amaçlıyoruz, bunun için çalışıyoruz. Çünkü abi-kardeş kendine ne kadar baskı yapılırsa yapılsın birbirlerine vurmazlar, şiddet uygulamazlar.”
“70 yaşına kadar herkes gelebilir”
Aydın, “Biz çok küçük yaşlarda çocukları eğitimler için almak istemiyoruz. Bize ilkokula başlamış olan çocuktan 70 yaşına kadar herkes gelebilir. İleri yaşlarda olan katılımcılarımızın doktor kontrolü altında gelmelerini tercih ediyoruz. 

Editör: Haber Merkezi