NAZİF HARUPÇU
Ödemiş’te yerel seçimlerde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde mahalle muhtarı olacak aday sayısı geçmiş dönemlere göre hayli artış gösterdi.

Ödemiş’te 2009 seçimlerine kadar bir tane bayan muhtar adayı bulunmaz iken, 2009 seçimlerinde Cumhuriyet mahallesinden muhtar adayı olup seçilen Elvan Boz Çetinkaya’nın ardından 2014 seçimlerinde bayan muhtar adaylarında artış gözlendi.

Ödemiş’te Muhtar adayları da kendi aralarında dayanışma sergileyerek birbirlerine şans diliyorlar. Kimi muhtar adayı ilginç projeleri ile ortaya çıkarken, kimi muhtar adayı da seçimi kesin görüp rahat davranıyor.

Emmioğlu Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Özol’un Cuma günü seçim bürosu önünde düzenlediği tavuklu pilav hayrına destek olmak üzere

Akıncılar Mahallesi Muhtar Adayı Ayşe Gönülalan ve Umur Bey Mahallesi Muhtar Adayı Emel Önal’da gelerek yardımcı oldular.

Kadınların siyasette mutlaka yerlerini alması gerekliliğini savunan bayan muhtar adayları Ayşe Gönülalan ve Emel Önal, “Ödemiş’te bu dönem 5-6 bayan muhtar adayımız var. Bu da seçimlerde mevcut muhtar adaylarını zorlayıp, bu yaptığımız girişimler hepsini harekete geçirdi.

Kazansak da, kazanmasak da kadınlar olarak siyasetin içinde yer almak ve seçme hakkımız kadar seçilme hakkımızı kullanmak için kolları sıvadık. Muhtarlığı da erkekler kadar iyi yöneteceğimize inanarak yola çıktık” dediler.

 

Editör: Haber Merkezi