Haber: Yüksel BalcıÖdemiş Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanlarından 1 çocuk babası Dr. Nuri Zeyrek, 10 yıldır yaptığı dağcılık sporunun meyvesini, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun Yüksek İrtifa faaliyetleri için yapılan seçme tırmanışlarında başarı göstererek aldı. 8 kişilik ekipte yer alarak milli sporcu unvanını alması Ödemiş’te büyük sevinç yarattı.
Ödemiş Belediye spor Kulübü Dağcılık Kolu(Efe Dağcılık) üyesi olan Nuri Zeyrek, Türkiye Dağcılık Federasyonu Yüksek irtifa tırmanışları için yapılan seçmelere katılarak, milli dağcı unvanıyla 8 kişi arasında Ödemiş’i temsil etme başarısına imza attı.
BİR AYLIK TIRMANIŞ İÇİN TACİKİSTAN’A UÇUYOR
Çocukluğundan beri büyük bir hayalini gerçekleştiren Dr. Nuri Zeyrek, Türkiye’nin yüksek dağlarından Ağrı, Süphan, Kaçkar, Erciyes, Medetsiz, Hasan Dağı ve Aladağlarda birçok zirveye, defalarca Bozdağlar ve Ege’nin birçok dağına, yurtdışında İran’da Demavent(5671m), Savalan(4820m) zirvelerine başarılı tırmanışlarda bulunmuştu. Zeyrek, milli olma unvanını kazandıktan sonra, 13 Temmuz’da Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye 8 kişilik ekiple birlikte uçacak. Buradan 6-7 saatlik araç yolculuğu ile Jirgital şehrine geçecekler. Buradan da helikopterle, Kominizma(İsmail Samani)(7495m) ve Korjenevskaya(7105m) dağlarının ortak ana kampına ulaşacaklar. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 7000 metreden yüksek dağlar için yaptığı seçmelerde başarı göstererek milli olma unvanını kazanan Nuri Zeyreğin keyfine diyecek yok.
GECE BOZDAĞ ZİRVESİNDE ESKİMO EVİNDE TEK BAŞINA
Dr. Nuri Zeyreğin dağcılık adeta kanına işlemiş. Mesleğinden kalan boş zamanlarında, o dağ senin, bu dağ benim hesabıyla tırmanışlarını sürdüren, Bozdağ zirvesine tek başına ve grup arkadaşlarıyla birlikte sayısız kereler tırmanan Nuri Zeyrek, Bozdağ’ın en soğuk ve karlı bir gününde, çantasına yiyeceklerini ve aletlerini alarak 2,5 saat içeresinde tek başına zirveye ulaştı. Zeyreğin amacı,  o gece tek başına zirvede gecelemekti. Çantasında bulunan aletlerini çıkararak, buzlardan kalıplar kesip, İGLO denilen, Eskimoların kullandığı kar evini yaptı. Yemeğini yiyip geceyi orada geçirerek, Tv’ lerde geniş yer almıştı…Avukat olan eşi Didem Zeyreğin de desteğini alan milli dağcının mutluluğuna diyecek yok. Nuri Zeyrek “8 kişilik bir milli ekipte yer almak ve Ödemiş’in sesini duyurmak benim için mutlulukların en büyüğüdür, sağlığı müsait olan herkese dağcılığı öneriyorum.” 



Editör: Haber Merkezi