HABER: BAŞAR UÇAR
Ödemişspor, iki hafta aranın ardından Çiğli Belediyespor’u devirerek hem zirveyi karıştırdı hem de İzmir ekipleri arasındaki statü mücadelesinde farkı 5 puana yükselterek rahat bir soluk aldı. Kalan 8 haftada Söke ve Uşak gibi iki kritik deplasmanda ter dökecek olan Kırmızı-Lacivertlilerde teknik patron Algun Erdem, önlerindeki üç maçlık periyodun önemine vurgu yaptı.
“Önemli bir maçtı ama sadece bir maçtı”
Çiğli karşısında sezonun en önemli galibiyetlerinden birini elde ettiklerini belirten Ödemişspor Teknik Direktörü Algun Erdem, “Çok önemli bir maçtı ancak sadece bir maçtı. Bu maç gibi ligde daha çok maçımız var. Biz rakibin kim olduğuna bakmaksızın her maça aynı felsefe ile hazırlanıyoruz. İzmir menşeli bir yarış söz konusu statü nedeniyle. Bu açıdan hem İzmir’den bir rakibimizi yenmemiz, hem de İzmirli diğer rakibimizin kaybetmesi ile bu galibiyet daha fazla önem kazandı. Elbette bu galibiyet iç sahada yaşadığımız sıkıntının ardından güvenimizi de yerine getirdi. Bu özgüvenle Sökespor maçına hazırlanacağız”
“Psikolojik olarak iyi hazırlandık”
Çiğli karşılaşmasının mücadele dozu yüksek bir karşılaşma olduğunu ifade eden Erdem, “Maç öncesi karşılaşmanın bu şekilde geçeceğini biliyorduk. Maça öncelikle psikolojik olarak iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim. Buna göre bir kadro yapısı ve anlayışla sahaya çıktık. Çok pozisyonun oluşmayacağı daha çok mücadelenin ön planda olacağı bir karşılaşma idi. Bu şekildeki maçlarda az pozisyon öz pozisyon deyip bulduğunuz pozisyonlardan gol çıkarmanız gerekiyor biz de golü bulduk, sonrasında da ikinci gol için mücadele ettik.
“Sakatlıklarla boğuştuk”
Geçtiğimiz hafta sakatlıklarla da boğuştuk. Kalecimiz Alper’in durumu maç gününe kadar net değildi. Ağrılarla savaşarak kaleyi bekledi. Hafta boyunca tedavi altındaydı. Kurtarışlardan sonra acıyla yerde kalması nedeniyle tedavisi maçta devam etti diyebiliriz. Sakatlıklarla da boğuştuğumuz bir haftanın ardından her bir oyuncumuz üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. İdris maç içerisinde sakatlık yaşayınca zorunlu bir değişiklik yaptık” dedi.
“Bonuslara hayır demeden ilerleyeceğiz”
Sezon başında takımın kuruluş şekli ve felsefesini unutmadan yenilgiye karşı mücadele ederek kalan 8 haftada maksimum puanı elde edip oluşabilecek bonuslardan da yararlanmak istediklerini söyleyen Erdem şöyle devam etti: “Kuruluş amacımız doğrultusunda olabileceğimiz en iyi noktada olmak dışında bir düşüncemiz yok. Hedefimiz bu takımı kemik bir kadroyla aldığımız noktada bırakabilmek. Her maça final gözüyle bakıyoruz. Elbette biz bu hedefe koşarken ligin yapısı nedeniyle ortaya çıkabilecek bonuslara da hayır demeden ilerleyeceğiz. Çiğli maçının da dahil olduğu dört maçlık periyot sonucunda elde edebileceğimiz 10 puanla bu ligde birçok şeyin değişeceğini görebiliriz. Taraftarlarımızın desteğini Çiğli maçında en güzel şekilde hissettik bundan sonra da taraftarlarımıza ve tüm Ödemiş halkına ihtiyacımızın olduğunu hatırlatıyorum”

Editör: Haber Merkezi