Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de verilecek olan kurslar ile ilgili Yerelgüç Gazetesine konuşan Okçuluk Antrenörü Eser Çulhaoğlu, “Ege Okçuluk 2010 yılında kuruldu. 3 yıldır ben kulübün başındayım. 3 yıldır çok güzel başarılara imza attık. Son il birinciliğinde 5 kategoride 4 madalya aldık. Bundan sonra Tire’deyiz. Deneme antrenmanlarımızı yapıyoruz” dedi.

PEDAGOGLAR OKÇULUĞU ÖNERİYOR

Dikkat gerektiren bir spor olan okçuluğun öğrencilere özellikle tavsiye edildiğini belirten Çulhaoğlu, “5 pedagog ile çalışıyoruz. Küçük yaştaki çocukların hiperaktivite sorunları oluyor. Pedagog arkadaşlar hiperaktivitesi bulunan çocukları bize yönlendiriyorlar. Çünkü okçuluk koordinasyon ve konsantrasyon isteyen bir spor. Minimum 1 maksimum 3 yıl içerisinde çocuklarda büyük ölçüde değişim sağlıyoruz. Böyle 3 çocuk var kurslarımıza katılan. Biri 3 yıl önce başladı kursa ve geçen gün ilaç kullanmayı artık tamamen barktı. Bir diğer kursiyerimiz başladıktan ay sonra ilaç kullanımını bıraktı. Ailelerde artık bilinçlendiği için pedagogun söylemesine gerek kalmadan okçuluk sporunu araştırıp okçuluğa başlıyorlar” şeklinde konuştu.

TİRE OKÇULUĞU İSTEDİĞİ SÜRECE BURADAYIZ

Okçuluk eğitiminin ilk başta biraz zor olduğunu söyleyen Eser Çulhaoğlu, “Burada eğitimlerin ilk başlangıcı biraz zor. Bizim dönemimizde okçuluğa ilk başladığımızda yayı esnetmek için boş yay çekiliyordu. Gelişen teknoloji ile artık çocuklara boş yay çektirmiyoruz. İlk antrenmanda kısa mesafeden ok attırmaya başlıyoruz. Salon mesafemiz 18 metre. Esasında okçuluk açık hava sporudur. Gençler ve büyükler 70 metre, gençlerin altı 60 metre atar ve minikler de 30 metreden ok atıyor. Tire okçuluğu istediği sürece buradayız” dedi.

Tire’de olimpik okçuluk eğitimleri Tire Kapalı Spor Salonunda Ege Okçuluk tarafından veriliyor iletişim için 0232 344 0 144 - 0553 944 0 135 Numaralı telefonları arayabilir daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi