HABER:BAŞAR UÇAR
Sondan ikinci hafta maçlarının Salı günü oynandığı grupta lider Torbalı yenilgi ile tanışırken play-off için ter döken Bayındır, Güraltay, İzmirspor ve Çeşme 3 puanı hanesine yazdırmasını bildi.
Bayındırspor rüzgarı da yendi
İzmir Atatürk Stadı 1 No’lu yan sahada oynanan maçta Kuruçeşmespor’a konuk olan Bayındırspor, ilk yarıyı 13’te Oğuz’un ayağından bulduğu golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda rüzgara karşı oynamasına rağmen etkili oyununu sürdüren Bayındırspor, 54’te Uğur’un frikikten bulduğu golle farkı ikiye yükseltti. 58’de Yasin’in pasını takip eden Hasan sert bir vuruşla ağları gördü. 76’da Mert’in pasına hareketlenen Mehmet durumu 4-0’a getiren golü kaydetti. 81’de sol kanattan emin adımlarla ilerleyen Ercan sert bir vuruşla Kuruçeşme ağlarını havalandırıp Bayındır adına gol perdesini kapattı. 86’da Uğurcan, Bayındır savunmasındaki hatayı değerlendirip maçın skorunu 5-1 olarak belirledi.
Bu sonuçla Bayındırspor 50 puanla üçüncü sıradaki takibini sürdürdü.
Güraltay, Torbalı’yı devirip zirveyi karıştırdı
Güraltayspor evinde Torbalıspor’u 2-1 yenip son hafta öncesi iddiasını güçlendirdi. İzmirspor, Selçuk Efes Belediye deplasmanında 12-0’lık skorla güldü. Çeşme Belediyespor, Narlıdere Belediyespor’u 6-0 yendi. Yarımada derbisinde Güzelbahçe Belediyespor, Sakin Şehir Seferihisarspor karşısında 6-2 ile galibiyete uzandı. Urla Gençlikspor, Torbalı Çaybaşıspor’u 2-0 yenerek bu sezonki üçüncü galibiyetini aldı. İşçievlerispor 25. Haftayı BAY geçti.
Son hafta gözler İzmirspor-Güraltay maçında
Bu sonuçların ardından şampiyonluğu garanti olan Torbalıspor dışında play-off hakkı elde edecek diğer iki ekibin belirlenmesi son haftaya kaldı. Bayındırspor son haftada BAY olduğu için maç oynamayacak. Bu nedenle Bayındır’ın play-off biletini rakiplerinin alacağı sonuçlar belirleyecek.
50 puandaki İzmirspor, 47 puandaki Güraltay karşısında galip gelir ya da berabere kalırsa Bayındırspor play-off vizesi alacak. Güraltay’ın İzmirspor’u yenmesi, Çeşme’nin de son haftayı galibiyetle kapatması durumunda Güraltay ve Çeşme Belediye play-off’ların yolunu tutacak. İzmirspor ve Bayındır bu ihtimalde saf dışı kalacak.
Grubun adeta kaderini belirleyecek İzmirspor-Güraltay karşılaşması 18 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Yeşilyurt sahasında oynanacak.

 

Editör: Haber Merkezi