Bilirsiniz CHP’nin bir TV Kanalı var, HALK TV. Bu kanalın skandalları bitmiyor.

Hatırlanacağı üzere birkaç hafta önce, Gezi Eylemleri sonrası başlayan park toplantıları sırasında “Gençler Taksim’e polis kıyafeti ile girip girmemeyi oyluyor“ alt yazısı ile dikkatleri üzerine çekmişti HALK TV.

Şimdi de yeni bir alt yazı skandalı ile arzı endam etti. İki hafta önce yazmıştım, “Başbakan’ın sözünü ettiği gelin“ başlıklı yazı.

 

Halk TV Sanatçı Orhan Alkaya’nın konuk olduğu programda alt yazı koydu. Bakın, bu çirkinliği sizlere de göstereceğim. Başbakan’ın sözünü ettiği gelin hakkında “Dolmabahçe’de üzeri çıplak kişiler bana tacizde bulundu“ ifadesini “fantezi“ olarak tanımlayarak alt yazıya eklediler. Alt yazıda aynen şunlar yazıyordu, “AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı’nın gelininin, Dolmabahçe’de üzeri çıplak kişiler bana tacizde bulundu“ fantezisini doğrulayacak, tacizi olmasa bile sadece o 100 adamı gösterecek mobese kameraları halâ bulunamadı. Bir de internette yazışırken çok kullanılan gülücük resmi ilâve etmişler bu alt yazıya. O talihsiz genç hanımın yerine kendi eşimizi, kızımızı, gelinimizi koyalım, acaba neler hissederdik, böyle vicdansızca televizyonculuk yapılır mı?

Bu gencin yaşadığı o travmayı daha atlatabildiğini sanmıyorum. Bu davranışlarıyla, CHP’ye çok şey kaybettiriyorlar.

BİR SKANDAL DA EMİN ÇÖLAŞAN’dan

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, fıkralara taş çıkartacak bir olaya imza attı. Sözcü’de yayınlanan “Milli! Eğitim“ Başlıklı yazısında okulların millileşmekten çıkıp siyasete alet edildiğini yazıyor.

“Okullar tatile girince minik çocuklar, mahalle ve imam baskısıyla doğrudan Kuran kurslarına sevk ediliyor. İlk Öğretim Okullarında bile küçük kız çocuklarını örtmeye kalkışıyorlar. Ülkemizin en seçkin okullarını İmam Hatip yapıyorlar“ ifadesi yer alıyor. Ayni yazıda, devlet okullarında öğrencilere verilen takdir belgesinin adının İstanbul’da bir lisede “Allah’ın Takdiri“ ile değiştirildiğini öne süren Çölaşan, köşesinde bir de belge yayınlıyor. Ancak belgeye dikkatli bakıldığında Çölaşan’ın nasıl bir kumpasa getirildiği anlaşılıyor.

Belge üzerindeki mühür, internette örnek mühür formatı olarak yayınlanan ve üzerinde T.C. Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yazılı mühür örneği aslında.

Bu takdir belgesinin İstanbul’da Barbaros Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nce öğrencilere verildiğini iddia eden Çölaşan, “Demek ki, Allah’ın takdiri ile okul yönetiminin takdiri şimdi bir olmuş. Üstelik bu belgeyi verdikleri lise öğrencilerini Mübarek İnsan olarak kayda geçiriyorlar” ifadelerini kullandı. Bunları Yeni Şafak Gazetesi yazdı oradan alıntılıyorum.

Sözü geçen okul yöneticileri ise Çölaşan’ın iddialarının gerçekle hiçbir ilgisinin olmadığını, Emin Çölaşan’ın bir öğrenci tarafından işletildiğini düşündüklerini belirtiyorlar.

Söz konusu belgeye dikkatli bakılınca üzerindeki yazının okulla bir ilgisi olmadığının anlaşıldığını kaydeden okul yöneticileri; “Google’a ‘Mühür’ yazılınca belge üzerindeki mührün ilk sırada çıktığını görebilirsiniz. Öğrencide bilgisayar programını kullanarak sahte belgeyi düzenlemiş” şeklinde açıklama yapıyorlar. Belgeyi hazırlayan F.Ü. isimli öğrencinin ise belgeyi Facebook’da arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla hazırladığını öğreniyoruz.

Allah Emin Çöaşan’ın durumuna kimseyi düşürmesin. Emin Bey’in skandalları aslında bununla bitmez ama bu sıcak yaz gününde diğerlerinden örnekler verip de başınızı şişirmeyeyim.

 

Saygılarımla