CHP, Bayındır Zeytinova’da referanduma gitti. İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Zeytinova Beldesi’ndeki referandumda ezici bir üstünlükle “Belediyem kapanmasın” sonucu çıktığını söyledi. Zeytinova’da 1057 seçmenden 826’sı referanduma katılırken, 817 seçmen ‘kapatılmasın’ dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden görüşülmekte olan ve İzmir’in de aralarında olduğu 13 ili büyükşehir yapan tasarıya karşı çıkan CHP, Bayındır Zeytiova’da Belediyem Kapatılsın/Kapatılmasın’ referandumu yaptı.
CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, “Zeytinova beldemizin kapanması için bir referandum yaptık. Belediye Başkanımız Ali Doğu ve MHP Belde Başkanı Ali Malaşlı’nın da destekleri ile yapılan referandumda vatandaşlarımızın beldelerinin kapanmasına karşı oldukları ortaya çıkmıştır. Vatandaşımız belediyesine sahip çıktı. Yapılmak istenen bir dayatmaydı. Halkın düşüncesi alınmadan hükümet bir karar almaya çalışıyor. Seçmen bu dayatmaya karşı çıktı. ‘Belediyeme dokunma’ dedi. Vatandaş artık bunu görüyor ve kanmıyor. Sandıktan çıkan sonuç bunu gösterdi” dedi.
Yanık, belde belediyelerin kapanması ile hizmette sıkıntıların yaşanacağını dile getirerek “Bayındır’ın iki ucu arasındaki mesafe yaklaşık 80 km lik bir alan ve bu alanda belediye hizmetleri verilmeye çalışılacak. En büyük sıkıntıyı vatandaş çekecek. Hizmet gecikecek belki de hiç hizmet gelmeyecek. Bunlar göz ardı edilmemelidir. Belde belediyeleri kapatılmamalıdır. Yapılan referandumlarda da vatandaşlar buna karşı olduklarını sandıkta göstermişlerdir” dedi.
Editör: Haber Merkezi