Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği tarih olan 5 Aralık tarihinin aynı zamanda derneklerinin kuruluş günün de olduğunu ifade eden Cumhuriyet Kadınları Derneği Tire şubesi üyeleri, bu sevinçlerini ilçenin Gökçen Beldesi’ndeki bayanlarla paylaştı.
Türk kadını 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkı kazandı. Bazı Avrupa ülkeleri dâhil dünya üzerindeki birçok ülkeden daha önce kadınlarına seçme ve seçilme hakkını tanıyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük emektarları kadınlarımız, bu önemli hakkın tanındığı tarihi unutmadıklarını gösterdi.
Cumhuriyete ve onun Tük kadınına kazandırdığı değerlere çok önem verdiklerini ifade eden Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Tire Şubesi üyeleri için bu özel günü iki kat önem ve değer taşımakta. Zira bu gün aynı zamanda yıllardır hizmetlerini sürdükleri derneklerinin de kuruluş günü. 5 Aralık günü iki ayrı mutluluğu birden yaşayan Tireli Cumhuriyet Kadınları, yaşadıkları heyecan ve mutluluğu, Tire sokaklarına çıkarak, ilçedeki bayanlarla paylaştı. Tire Cumhuriyet Kadınları Derneği, ayrıca Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem’e de makamında bir ziyarette bulundular.
“KADIN DAYANIŞMASI İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPTIK”
Yaşadıkları bu özel gün ve bu günde gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili konuşan Dernek Başkanı Türkan Türköz, “Tire Cumhuriyet Kadıları Derneğimizin çalışmalarında ilçemizin köylerine gidip oradaki kadınlarımızla görüşüp sorunlarını paylaşmak, günümüzdeki kadının yerini anlatmak, yanlarında olduğumuzu ve kadın dayanışmasını paylaşmak için böyle bir çalışma içinde bulunduk.
05.12. 2012 Tarihi biz kadınlar için çok önemli bir gündür. Çünkü Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği günün yıl dönümüdür, ayrıca Cumhuriyet Kadınları Derneği’mizin de Türkiye’de kuruluş yıl dönümüdür 05.12.1997 de genel merkezimizin kurulması bu günün anlamını önemli kılmaktadır.”
GÖKÇEN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÖNEM DE ZİYARET EDİLDİ
“İlk ziyaretimizi Gökçen Beldesi’nde, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem’e yaptık. Belediyenin bayan personeli ile görüşüp desteklerini aldık. Daha sonrada Gökçen Lisesi’ni ziyaret edip oradaki öğretmen arkadaşlarımızla sohbet edip günün anlam ve önemini paylaştık. Gökçen ve Kahrat’ta ev ev dolaşıp önceden hazırladığımız kahve hediye paketlerini hediye edip onlarla günümüzde kadının yerini, haklarını ve derneğimizin amaçlarını paylaştık.
Köyün esnaflarından derneğimize bağış yapan vatandaşlarımız oldu. Bu ziyaretimizde derneğimize katılmak isteyen kadınlarımızı ve genç kardeşlerimizi derneğimize üye yaptık. Bu onurlu çalışmalarımızdan sonra Tire İlçemizin diğer köylerine de ziyaret etmemizin iyi olacağı inancıyla çalışmalarımızı daha ileriye taşıyacağımıza karar verdik. Misafirperverliklerinden dolayı başta Gökçen Belediye Başkanı Sayın Mustafa Önem olmak üzere Gökçen ve Kahrat mahallesi sakinlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
Editör: Haber Merkezi