Haber: Dilek Kart

Uzun süredir büyük bir merakla beklenen CHP’nin İzmir, İstanbul ve Ankara adayları belli oldu. Dün gerçekleşen CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere büyükşehir ve yaklaşık 500 belediye başkan adayı belirlendi. Sabah saat 08.00'de başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

CHP’nin İzmir adayı beklendiği gibi Aziz Kocaoğlu olurken, İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, Ankara adayı ise bir önceki seçimlerde MHP’nin adayı olan Mansur Yavaş oldu.

İzmir’in 2 ilçesinde belediye başkanları resmen açıklandı. Tire’de Başkan Adayı Tayfur Çiçek, Bayındır’da ise Ardahan Totuk oldu. Çiçek’in yarın basına açıklama yapacağı öğrenildi.

Kiraz halkı ağırlıklı olarak Pilot Zeybek isminde yoğunlaşsa da önceki gün Chp İzmir İl Başkanlığı’ndan Ercan Ekici ile dosyasıyla başvurması konusunda görüşmede bulunulduğu alınan bilgiler arasında.

Ödemiş’te Bekir Keskin ve Beydağ’da Vasfi Şentürk isimleri siyasi kulislerde konuşulan MYK’da adları aday olmaları yönünde karar alınan isimler olarak konuşuluyor.  

Editör: Haber Merkezi