Kulis Haber: Dilek Ayvalı

Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kala, partilerde aday adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı. Hatta artık kahvelerin ilk gündem konusu bile yavaş yavaş yerel seçimler oluyor. Kısacası yarış başlıyor…

Önce geçmişe giderek CHP’nin Tire’deki aday envanterini hatırlayalım. Tire’de CHP’den 2014 yerel seçimlerinde 6 aday adayı çıkmıştı siyaset arenasına. Hatırlarsanız 2014 yılı yerel seçimlerinde Tire’de en çok çekişme ve gerginlik CHP’de yaşanmıştı. 2018 yılına geldiğimizde envanter rakamı da aday isimlerinin de değiştiğini görüyoruz.

2019 yerel seçimleri için yine 2014’te isimlerini duyduğumuz siyasetçi ve iş adamları ile partide yıllarını geçirmiş isimler de kendilerini tanıtmaya ve aday olduklarını duyurmaya başladı.

İLK AÇIKLAYAN ERSEN OLDU

Dün bir gazetede CHP’nin Tire Belediye Başkanlığına aday olduğunu ilan eden İnşaat Mühendisi İş Adamı Burak Alp Ersen, bir süredir eş dost, arkadaş ortamında aday olacağını söylüyor. Ersen hazırlıklarını yapmaya da başlamıştı. Genç iş adamı gazetede yer alan haberde iddialı bir adaylık ilanı yaparak, Tire’yi tüm alanlarda uçuracağını ve projelerini anlatıyor.

KADIN ADAY DA VAR

CHP Tire için bir diğer yeni aday ismi ise Ayten Gülsever. BOTAŞ’ın İzmir’deki eski genel müdürü. CHP Genel Merkez Enerji Komisyonu üyesi. Çankaya Belediyesi’nde şu an danışmanlık yapıyor ve Ankara’da yaşıyor. Başarılı bir iş kadını olan Ayten Gülsever’in geçmişte de CHP’de önemli görevleri üstlendiği biliniyor. Gülsever’in Kemal Kılıçdaroğlu ile olan yakınlığı nedeniyle Tire’ye aday olarak gösterilebileceği de kulislerde konuşuluyor. Sık sık Tire’ye geldiği öğrenilen Gülsever’in kendisinin henüz bir açıklaması yok ancak önemli kaynaklardan ismi duyuluyor.

ESKİ İL SEKRETERİ DE NİYETLİ

Gelelim CHP’nin Tire’deki diğer aday adayı olması muhtemel kulislerde konuşulan isimlere. Medyada ismini çok duyduğumuz, CHP İzmir İl Eski Sekreteri Yücel Özen’in kendisinin bir açıklaması bulunmuyor fakat aday olmak istediği parti üyeleri arasında da konuşuluyor. Yücel Özen, Tire’de mera arazileri ve köy malları satışı konularında hassas davranan ve konuları bizler vasıtasıyla da medyaya taşıyan isim. Özen sadece Tire’de değil tüm civar ilçelerde, üstelik CHP’li belediyelere dahi satışlarda tepki göstermişti.

BİR YENİ İSİM DAHA

Bir diğer yeni isim de ADD Tire Şube Başkanı Murat Özan. Özan, Emekli Fen Bilgisi öğretmeni. Adaylığı, emekliye ayrıldığı günden bu yana yaklaşık 2 yıldır konuşulan bir isim.

CHP Tire İlçe Eski Başkanı Şenol Sardoğan da kulislerde ismi konuşulan bir siyasetçi. Tayfur Çiçek’e yakınlığı ile bilinen Sardoğan’ın da Kılıçdaroğlu ile bir takım hemşeri bağlantıları bulunuyor.

İş Adamı Mimar Nihat Koç, 2014 yerel seçiminde aday adayı olmuş isimlerden biri. Başarılı iş adamı Nihat Koç’un 2019 Belediye Başkan adaylığı ile ilgili bu kez geçmiştekinden çok daha iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

TECRÜBELİ BAŞKANLAR

Zeytinova Belediyesi Eski Başkanı Ali Doğu. Büyükşehir yasasının ardından belde belediyesi olan Zeytinova Belediyesi kapatılınca Tire Belediyesi’ne CHP’den aday adayı olmuştu. Doğu, Belediyecilikteki tecrübeleri ile şu an Bayındır Belediyesinde Ufuk Sesli ile çalışıyor. Tecrübeli isim Ali Doğu’nun adaylıktaki ciddiyeti 2014’ten bu yana değişmedi.

Ve mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek. Son olarak bir toplantıdaki sohbette, ‘Aday olacak mısınız?’ sorumuza, ‘Belli değil’ cevabını verse de biz tecrübeli belediye başkanı ve başarılı bir siyasetçi olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in aday olmak isteyeceğini ve kendisini bu göreve getiren pek çok Tirelinin de Çiçek’i aday olarak görmek isteyeceğini biliyoruz. Öte yandan Tayfur Çiçek’in ismi başka bir partiye geçeceği yönünde ve ‘İYİ Parti’nin adayı olur’ şeklinde de konuşuluyor. Başkan Çiçek, ANAP, DP ve CHP’den seçilerek Türkiye’de farklı partilerden seçime girerek kazanan tek başkan. Bu nedenle Başkan Çiçek’in parti değiştireceği düşünülüyor.

Şimdilik Tire kulislerinde CHP ile ilgili olarak paylaşabileceklerimiz bu kadar. Edindiğimiz tüm bilgileri okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm takipçilerimizi Küçük Menderes Havza Haberleri facebook grubundaki anketi oylamaya davet ediyoruz. Unutmayın, kamuoyu önemlidir. Söz sahibi sizsiniz.

Editör: Haber Merkezi