2014 yerel seçimlerinde Millet Partisi’nden Ödemiş Belediye Başkan Adayı olan Avukat Rafet Kaya, 2015 genel seçimlerinde de partisinin hedeflerini vatandaşlara aktarabilmek için milletvekili adayı oldu. Kaya, kendisi gibi Millet Partisi’nden aday olan Ödemiş Eski Türk Telekom Müdürü Kamil Pınar ile birlikte seçim çalışmalarını esnaf ve dost ziyaretleri yaparak sürdürüyor.

Seçim çalışmaları sırasında gazetemizi de ziyaret eden Kaya ve Pınar’ı gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dilek Acar Özdemir ve Doğan Haber Ajansı Temsilcisi Yüksel Balcı karşıladı.

Muhteşem Türkiye için yola çıktılarını vurgulayan Millet Partisi Milletvekili Adayı Rafet Kaya, “ Türk Milleti altı bin yılı bulan tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Vatanımızı parçalama ve kardeşi kardeşe düşman etme çabası sürdürülmektedir. Siyaset bir zenginlik ve ticaret aracı olarak kullanılmamalı. Öncelikle siyasetin bir ahlakı olmalı. Öyle zamanlar oluyor ki sözler anlamlarını yitiriyor. Güvenirlik ortadan kalkmış oluyor. Bir yerde farklı diğer yerde daha farklı konuşmalar yapılıyor. Toplumu ikna edilebilecek ne varsa o söyleniyor. Siyaseti üç kağıtçıların, dolandırıcıların, güvenilmez insanların yaptığı bir eylemmiş gibi algı oluşturuldu. Halbuki en güvenilir olması gereken en büyük mekanizma orası. Şahsi sorunlarımız kişisel kavgalarımız kişiyi ilgilendirir. Ahlak olarak, erdemli, ilimli olarak yetişmiş kişilerin siyasette bulunması gerekiyor. 25 yıllık bir hukukçu ve öğretmen olarak Sevr’in yeniden hortladığını görüyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne, birliğine, kardeşliğine dinamitler konuyor. Her türlü oyunların ve operasyonların yapıldığı hatta iktidarın zaman zaman ortak olduğu hiç olmadı seyirci kaldığı bir ortam yaşıyoruz.”

     “Milli iradenin önündeki en büyük engel %10 barajıdır.”

        Genel seçimlerde %10 barajın büyük bir sorun teşkil ettiğini vurgulayan Kaya, “Milli iradenin önündeki en büyük engel baraj meselesidir. Öncelikle kişinin oyunu hür bir şekilde, hiçbir endişeye kapılmadan verebilmeli gerekirse bir oy bile boşa gitmemeli. Seçim kazanmak için her türlü imkânları seferber eden iktidar ve muhalefet partileri var. Adil bir seçim yaşanmamaktadır. Sizler bizleri bilmiyorsanız bu bizlerin suçu değildir. Bizlere onlara sunulan imkânlar verilmemektedir. Kapı kapı dolaşıp değerli vatandaşlarımıza kendimizi partimizi ve şuan yaşanan gerçekleri aktarıyoruz. Bugün seçim yok komedi var. Ülkemizde 4 tane parti varmış gibi toplum zorlanıyor. Ama bu ülkede birde Millet Partisi var. Vatandaşlarımızdan partimize destek olmalarını bekliyoruz.” 

        “Muhteşem Türkiye için Millet Partisi var.”

         Millet Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı olarak yola çıkan Ödemiş Eski Telekom Müdürü Kamil Pınar, Millet Partisi için öncelikle ilk hedeflerinin insan hak ve hürriyetlerine dayalı bir hukuk devleti olmak olduğunu vurguladı. Pınar, “ Millet Partisi milli iradenin önündeki engellerin kalktığı bir demokrasi, din düşmanlığı gibi din istismarının da bittiği Laiklik, fakirlik ve çaresizliğin tarihe gömüldüğü herkesin sosyal adalet şemsiyesine alındığı Kerim Devlet, bilim, hikmet ve erdemle donatılan,  sorun üretmeyen, çözüm üreten Bilge Devlet ve Bilge Toplumu, büyüyen, gelişen, zengin, mutlu, muktedir ve insanlığın yeni barış medeniyeti İslam Rönesansı’nı yöneten Muhteşem Türkiye için var. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın kendilerine gösterilen partiler dışında da Millet Partisi’nin olduğunu bilmelerini istiyoruz” diyerek vatandaşlardan Millet Partisi’ne oy vermelerini istedi.

           HABER: GAMZE ONAN

Editör: Haber Merkezi