Saadet Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt, 1 Haziran’da (bugün) yapacakları divan toplantısı öncesi bir basın açıklaması yaptı.
Türkiye’de ve dünyada yaşanan son siyasi gelişmelerle ilgili bilgi vermek amacıyla 1 Haziran Cuma günü (bugün) İl Başkan Yardımcısı Selçuk Kavuşan ve eğitimci Cihad Yavuz’un divan toplantısına katılacağını söyleyen Bozkurt, “28 Şubat süreci ile birlikte Refahyol Hükümeti antidemokratik bir şekilde işbaşından uzaklaştırılmış, Refah Partisi ve Fazilet Partisi kapatılmış, ardından kendilerine yenilikçi denen bir grup tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmuş ve ülkemiz 10 yıldan beri bu parti tarafından yönetilmektedir” dedi.
‘Yanlışın en tehlikelisi doğruya en yakın olandır’ şeklindeki özdeyişi hatırlatan Şahap Bozkurt, halkın kendinden gördüğü ve güvendiği bir Başbakan’ın yaptığı icraatların arkasında hangi planların yer aldığının sistemli ve planlı bir şekilde kamuoyundan gizlendiğini savundu.
“SORUNLU OLMADIĞIMIZ KOMŞUMUZ KALMADI”
Dünyadaki Müslüman ülkelere ve Türkiye üzerinde büyük oyunların oynandığını öne süren Bozkurt, “Bugün itibariyle milli birlik ve bütünlüğümüz tehdit altındadır. ‘Komşularla sıfır sorun’ derken sorunlu olmadığımız bir komşumuz kalmamıştır. Malatya’ya kurulan füze kalkanı yüzünden İran’la aramız açıldı. NATO’nun Libya’da ne işi var? dedik ardından Libya’ya asker gönderdik. Suriye ile savaşın eşiğine geldik. Davos’ta ‘one minute’ dedik İsrail’in OECD üyesi olmasını sağladık. Ambargo koymak yerine ticaret hacmimizi artırdık” dedi.
Türkiye’nin ekonomik açıdan dışa bağımlı hale getirildiğini ifade eden Saadet Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt, “Ülke kaynaklarımızın büyük bir bölümü yabancıların denetimine geçmiştir. Bugün itibariyle bankacılık sektörünün yüzde 60’ı yabancıların elindedir. Menkul Kıymetler Borsası’nda yabancıların payı yüzde 70’in üzerine çıkmıştır. Milli müesseselerimizin büyük bir bölümü özelleştirme adı altında satılmış, buralardan 10 yılda elde edilen gelir ise 1 yıllık faiz ödememize bile yetmemiştir. Milli gelirimizin önemli bir bölümü yabancı şirketler tarafından faiz yoluyla yurt dışına aktarılmaktadır” şeklinde konuştu.
“GERÇEKLER GİZLENİYOR”
Bozkurt açıklamalarına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde çıkarılan bir yasa ile yabancıların ülkemizde alacakları toprak miktarı 25 dönümden 300 dönüme çıkarılmıştır. Yabancı sermaye adı altında vatan topraklarımız satılmaya ve ülkemiz sistemli bir biçimde kuşatılmaya çalışılmaktadır. Ahlaki ve manevi değerlerimiz TV programları yoluyla tahrip edilmektedir. Alkol ve uyuşturucu tüketimi her geçen gün artmaktadır. Boşanma oranları çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Kumar, yasal bir eğlence haline gelmiş, zina ise çıkarılan bir yasa ile suç olmaktan çıkmıştır.
Ülkemizde tüm bunlar olup biterken, göstermelik birtakım davalar ve tutuklamalarla halkımızın gözü boyanmakta, adeta cambaza bak cambaza kabilinden gerçekler milletimizden gizlenmektedir. Tüm bu sinsi planların farkında olan Saadet Partisi, geçmişte olduğu gibi bugün de doğruları söylemeye ve halkımıza bu gerçekleri anlatmaya devam etmektedir.”
Editör: Haber Merkezi