CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, ilçe başkan adayı Hüseyin Kurt ve Kurt’u destekleyen Baki Balıkçıoğlu’na sert sözlerle cevap verdi. Birgi beldesindeki delege toplantısında ilçe örgütüne karşı yapılan eleştirilere yanıt veren tecrübeli Başkan Öztürk,
Baki Balıkçıoğlu siyasetin ANAP sıralarından mezundur. CHP kültürünü, okulunu bilmez. Her kongre sonrası adliye koridorlarında partiyi mahkemeye verir, gezinir durur. Umarım köylü kardeşlerim onun söz sahibi olduğu CHP’de partiye girme imkanı bulurlar çünkü arkadaşımız particilikle, lokal işletmesini karıştırır. Sosyetik siyasetten hoşlananlarla izlediği yolda kendisine başarılar dilerim” dedi.
“23 NİSAN BAŞKANI OLURSUN”
Daha sonra Hüseyin Kurt ile ilgili açıklamalar yapan Emin Öztürk, “Hüseyin Kurt’a gelince o hantal dediği yapı kendisini meclis üyesi yaptı, yönetici yaptı. Her tavrımda, siyasetimde düne kadar hep yanımdaydı. Keşke uyarsaydı da spor yapıp hantallıktan kurtulsaydık. Bir sihirli ayna olsa da belediye imkanları çekilince, menfaatler kalkınca alacakları oyu görseler. Eğer adaylığın bir adama bağlıysa yani gücün başkasının gücüyse sen bana 23 Nisan başkanı olursun. Grupta da 2. adam olursun, mecliste de, örgütte de” diye konuştu.
“Geçmişte sövdüğüme hiç kızanlık etmedim” diyen Emin Öztürk açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Disiplin de görsem, baskı da görsem inandığım ekipten taviz vermedim. Kardeşim benim adım Emin Öztürk. Uzaktan kumanda edilmem. Belediye menfaatleri, ihaleleri beni sarmaz. Size oy verenler ya da yakınlık gösterenler çoluğum çocuğum acaba işe girer mi diye umut ediyor.
Tekrarlıyorum benim adım Emin Öztürk. Ben umut satmadım, adam kandırmadım. Herkes lafını bilsin, haddini bilsin. Örgütün temsil kabiliyeti yokmuş, o sebeple mi Ödemiş’in belediye başkanını ilçe belirledi. Ödemiş’te partinin tek ilçe binası var. Görevden alamadılar. Türkiye’de bilinen, tanınan tek ilçe başkanıyım. Temsili; makam arabalarının ön koltuğunda şoför yanında oturarak, tetikçilik yapmak olarak algılıyorsanız ben temsil etmem, edemedim. Belde belediye başkanı arkadaşa gelince, senle siyaseten hiç beraber olmadım. Haz etmedim ama engel de olmadım. Keşke o beyanlarını çok önceden verseydin. Her şeye rağmen Birgi halkı için başarılar dilerim.”
Editör: Haber Merkezi