Gazetenin haberine göre Kiraz Belediyesinde görev yapan 115 personel ‘in maaşlarının düşürüldüğü bilgisine yer verilmişti.

Konuyla ilgili olarak Kiraz’ın topuklu efesi Saliha Özçınar Şengül “30 Mart Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlığını kazandığımda belediyeye ait olan Belmar şirketinin yaklaşık 5 trilyon, belediyenin ise yaklaşık 3 trilyon borcu bulunmaktaydı. Belmar şirketi batık bir konumdaydı ve bu durumu kurtarmak için müfettiş talep ettik ve şirketi kurtarmak adına bir çalışma başlattık. Şirkette çalışıyor görünen fakat hiç çalışmadan maaş alan kişileri tespit ettik ve onları aktif bir şekilde görevlendirdik.

 Şengül “işçilerimizle ortak bir karar aldık”

Yapılan mali disiplin de 40 işçinin maaşını ödemeyeceklerini tespit ettiklerini belirten Özçınar “Yaptığımız mali disiplinde şirketi kurtarabilmek için 40 işçinin maaşını ödeyemeyeceğimizi tespit ettik ve bununla ilgili yönetimimizle bir karara vardık. Biz ya 40 işçiyi işten çıkaracaktık ya da işçilerimizin maaşlarını 80–100 TL arası düşürecektik. Bununla ilgili işçilerimizle toplantı yaptık ve durumu işçilere izah ettik. Bütün işçiler hemen hemen aynı vasıfta çalıştığı için bu 40 kişi kura ile çıkarılacaktı. İşçilerimizde 40 kişinin işten çıkarılıp ailelerinin mağdur olmaması için maaşlarında yapılacak olan kesintiyi kabul ettiler ve böylece ortak bir karara varmış olduk. Biz seçildiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşlarını da gününde ve tam ödedik.”

“ BELGELERİ İSTEYEN BASIN KURULUŞLARINA SUNABİLİRİM”

Ben Belediye Başkanı olarak Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in “İşçilerin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” Hadisini kendime rehber edindim. Benden önceki belediye yönetimi işçilerin maaşının 3/1 ini ödeyip maaşı zamanında yatırmazken, ben maaşların tamamını ve fazla mesailerini zamanında ödedim. Bununla ilgili belgeleri isteyen tüm basın kuruluşlarına da sunabilirim. Biz hiçbir işçiyi zorla çalıştırmıyoruz, şartları uymayan her işçi kanun ve haklarını kullanarak istifa edebilir.

 

 HABER: SEMİH DURSUN

Editör: Haber Merkezi