Haber: Ayşe Akyüz

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, Atatürk anıtı önüne çelenkler konuldu. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı Basın açıklamasında,Milli Mücadelenin meşruiyet kaynağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Kutlamak istiyoruz. Kutlayacağız” diyen Güriş, TBMM’nin kişilik sahibi olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerektiğini vurguladı.

Güriş, ”Bu meclis özgürlükçüdür, milliyetçidir. Hiç şüphesiz bu meclis devrimci bir meclistir. Bu Meclis'in şanı büyüktür, şerefi büyüktür, elbette unvanları çoktur. Fakat öyle bir kavram var ki TBMM'nin diğer bütün niteliklerini kendi kuruluş kimyasında var olan o özelliğine borçluyuz; olmazsa olmaz o kavramın adı hukuktur. Bu Meclis, kendi varoluşunu millete ve hukuka borçludur. Bu bağlamda daha kurtuluşun başlarında kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafi Hukuk Cemiyetlerini çok iyi bilmek ve anlamak zorundayız” dedi.

TBMM KENDİ HUKUKUNU ÇİĞNEYEMEYE HAKKI YOKTUR

Meclisin kendi hukukunu çiğnemeye, TBMM sorumluluğunu devretmeye hakkının olmadığını belirten Güriş, ”Bu yüce Meclis'in kendi hukukunu çiğnetmeye hakkı yoktur. Kendi sorumluluğunu devretmeye hakkı yoktur. Kendi hukuk sınırını aşmaya, kendini tartıştırmaya hakkı yoktur. Çünkü gasp edilen hak, çiğnenen hukuk, milletin hakkı ve hukukudur. Herkesi bir kez daha elini vicdanına koyarak, gözünün önüne o kurucu meclisin asil kahramanlarını getirerek bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz:  üyeleri gayrimeşru olarak ve hukuk dışına çıkılarak hapse atılmış bir Meclis'in itibarı, doğal olarak kaybolmaz mı?  Bütçe denetim yetkisi fiilen elinden alınmış bir Meclis'in saygınlığı zedelenmez mi? Ortada olağanüstü bir durum yokken, KHK'lerle fiilen yetkisi alınmış bir meclisin, milletin kolektif vicdanına tercüman olması mümkün olabilir mi? 23 Nisan 1920'yi çok iyi anlamalıyız. TBMM olarak, kendi kişiliğimize yabancılaşmaya hakkımız yoktur. 23 Nisan 1920'de TBMM, en geniş meşruiyeti hukukun içinde kalarak sağladı. 23 Nisan 2014'te de ağırlaşan sorunlarımızla baş etmenin temel yolu hukukun içinde kalarak sorunları çözmektir“ şeklinde konuştu.

23 NİSANLARI SİLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ TIPKI TÜRKİYE CUMHURİYETİ T.C GİBİ

23 Nisanları kimsenin silmeye gücünün yetmeyeceğiniz vurgulayan Güriş, “Bir 23 Nisan gününü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Bu bayram dünya barışının, dünya çocuklarının bayramıdır. Bu bayram barışın geleceğine ve geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur. Bu bayram Anadolu'nun çocuklarının, özellikle de yoksul çocuklarının, öksüz ve yetimlerinin hayata tutunmaları için yakılan bir umudun ışığının adıdır. Bu bayram, özbeöz milletin bayramıdır. İşte onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir. Silmeye kimsenin ne gücü ne de cesareti yeter; tıpkı Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı T.C. gibi” dedi.

KÜÇÜK BAŞKAN OĞUZ İLK SÖZLERİNİ VERDİ

Basın açıklamasının ardından CHP İlçe Başkanlığına geçen Hikmet Güriş burada koltuğunu 12 yaşındaki Oğuz Ciritoğluna bıraktı. Çocuk başkana çeşitli sorular soran parti üyeleri küçük başkandan bol bol söz aldı. Eski CHP İl genel meclis üyesi Adnan Saygılıer de küçük başkana yeni çıkardığı kitabı Yöremin Sesi’ni armağan etti.

Editör: Haber Merkezi