Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Ödemiş’te Ovakent, Gölcük beldelerini dolaştı.
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ‘Halk Buluşmaları’ programı kapsamında Pazar günü Ödemiş’te çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ödemiş, Ovakent ve Gölcük’te vatandaşlarla bir araya gelen Türker, gündemdeki konuları değerlendirdi.
DSP Genel Başkanı’na DSP Genel Sekreteri Önder Aksakal, DSP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Osman Çoban, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Uğurtürk, İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Ödemiş İlçe Başkanı Ulutan Torun, Beydağ İlçe Başkanı Ümit Çakır,Kiraz İlçe Başkanı Erkan Tek,Buca İlçe Başkanı İsmail Büyükok,Karabağlar İlçe Başkanı Hilmi Değirmenci,Torbalı İlçe Başkanı Bahattin Karaca ve diğer partililer eşlik etti.
Ovakent ve Gölcük’te vatandaşlarla bir araya gelen DSP lideri Masum Türker’e ilgi büyüktü. Samimi tavır ve konuşmaları ile vatandaşların sempatisini alan Türker, sıkıntıları birebir dinledi.
Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel’i makamında ziyaret eden Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, bazı belediyelerin kapanması yasasına ilişkin “ Tayyip Beyin belediyeleri kapatma fikrini tasvip etmiyorum. Çünkü belediyeler kapanır ise bağlandığı belediyeye ayrı bir yük biner. Kapanan belediye en küçük işlem için bağlı belediyeye gitmek durumunda kalır. Ovakent’te oturan bir vatandaşın en basit işlem için 20 km uzaklıkta ki Ödemiş’e gitmesi gerekecek. Ve bu belediyeler muhtarlıklara dönüşecek devletin atadığı muhtarlarla yönetilecek. Ne kadar doğru bir uygulama tartışılır” dedi.
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türker, 95 yıllık bir belediye olan Ovakent Belediyesi en eski belediyelerden ve artık şehir kapsamında kendini geliştirmiş bir belediye olması sebebiyle kapanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Çözüm olarak; DSP bünyesinde toplanıp bu konuya ilişkin çözümler bulacaklarını aktardı.
“BAŞBAKAN SEZARYEN ÇOCUĞUDUR, AK PARTİ SEZARYEN İLE DOĞMUŞTUR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sezaryen ve kürtaj ile ilgili açıklamasına da değinen Türker, Başbakan Erdoğan’ın sezaryen ile kürtajı karıştırdığını iddia ederek, “Sezaryende bence hayat hakkı veriyorsunuz. Doğum yapması sakıncalı olan hamile hanımların iki yöntemi vardır. Ya karnındaki çocuğu doğamayacak, onu düşük yolu ile ölüme terk edecek ya da doktorlar müdahale edecek, sezaryenle o çocuğu doğuracaklar. Bir kere sezaryenle kürtajın birbiri ile bağlantısı yok. Ve sezaryen anında ameliyat karnından yapılır, bunu öğrenmesi gerekir. Ama bunu şu nedenle reddediyor. Çünkü kendisi bir sezaryen çocuğudur. AK Parti iktidarı sezaryenle doğmuştur” ifadelerini kullandı.
Ecevit’in koruma müdürünün Ergenekon davası kapsamında ifadesine başvurulması ile ilgili soruya da cevap veren Masum Türker, “Sivil darbe sonrası AK Parti iktidarı sezaryenle doğdu. Bu darbede herkes rol oynadı. Ama Sayın Recai Bey'in anlattıkları ilginçtir. Eğer koruma olarak o anlattıklarını o gün rapor ettiyse bu raporları değerlendirmeyen, teslim alan kimdir? Bir kere bunun ortaya çıkması gerekir. Eğer Sayın Recai Bey o gün bu olaylar olurken görevi olan koruma müdürü olarak yapması gereken bu raporlamayı da yapmadıysa neden yapmadığını anlatması gerekir” dedi.
BAŞBAKANA MEYDAN OKUDU
Başbakan Erdoğan’ın özellikle ekonomik konularda halkı kandırdığını iddia eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, ekonomiyi mevcut iktidara devreden bir bakan olarak Başbakan ile açık oturumda buluşmak istediğini söyledi. “Bütün kanallar senin haberlerini veriyor. Medya senin elinde. Televizyonlar yalnız senin haberlerini veriyor. Ama sen o medyada, bizlerin olmadığı yerlerde yalan yanlış ve doğru olmayan rakamlar söylüyorsun. Mesela faiz için bazen yüzde 80, bazen yüzde 70 rakamlarını ifade ediyor. Oysa faizi Türkiye’de benden sonraki bakana devreden bakan benim. Faiz bizim dönenimizde yüzde 73’ten yüzde 50’ye düştü ve Merkez Bankası indirseydi yüzde 35‘e düşecekti. Bunu çıkıp da bir dönemi karalamak için kullanmasın. Kendisine söylüyorum. Söyleyecek lafı varsa hodri meydan. İstediğin televizyonda, istediğin yerde, ister senin kontrolünde, ister devlet televizyonunda olsun, gel birlikte çıkalım, tartışalım. Benim önümde gerçekten başka bir şey söyleyemezsin” şeklinde konuştu.
"MEMURUN, TEKLİF EDİLEN ZAMLA GEÇİNMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
Memura teklif edilen zam oranının yeterli olmadığını savunan Türker, "Yüzde üç buçuk zam, elektriğe yapılan zamma bile denk gelmiyor. Memurun, teklif edilen zamla geçinmesi mümkün değil. Bu durum, emekliler için de geçerli" dedi.
DSP lideri Masum Türker ve partililer, ziyaretlerin ardından Gölland dinlenme tesislerinde yemekte bir araya geldiler.
Editör: Haber Merkezi