HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
CHP İzmir 2. bölge milletvekili aday adayı Mehmet Birlik, tarım ambarı olan Küçük Menderes Havzası’ndan yıllardır çiftçi bir milletvekili çıkmadığını belirterek, “Bunu bildiğim için milletvekili aday adayı oldum. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve CHP’de alın teri olan biri olarak partimi TBMM’de temsil etmek istiyorum” dedi.

Ben köylü çocuğuyum
1971’de askerden dönünce, 23 yaşında CHP’ye üye olduğunu ve 45 yıldır partisinin iktidarı için çalıştığını belirten Birlik, “Henüz 23 yaşında Ödemiş Yeni Köy’de kalkınma kooperatifi kurdum ve başkanı seçildim. Bu görevimi yürütürken CHP Ödemiş ilçe yönetimine girdim. Geçen süreçte iki kez ilçe başkanlığı, ilçe ve il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. 1989-1999 yılları arasında partimden il genel meclisi üyeliği yaptım. 3 yıl boyunca daimi encümen üyeliğine seçildim. İl genel meclisi üyeliğim süresince gitmediğim köy kalmadı. Köylerdeki eksikleri belirleyerek çözüm getirdik. Bu dönemde birçok köy içme suyu, asfaltla tanıştı.  Sorunların çözülmesi için aracılık ettim. Ben köylü çocuğuyum. Babadan çiftçiyiz. Onların derdini en iyi bilenlerdenim” dedi. 

15 yıldır hasret
Birlik ayrıca şunları söyledi, “15 yıldır Küçük Menderes’i temsil eden gerçek bir CHP’li çıkmadı. Gece gündüz hem partimiz hem vatandaşlarımız için koşturduk. Hala aynı heyecanla çalışmalarımı sürdürüyorum. Bizim tek hedefimiz iktidar olmak. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve CHP’de alın teri olan biri olarak partimi TBMM’de temsil etmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi