HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Atatürk Anıtında yapılan çelenk koyma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi, CHP Ödemiş Belediye Başkan Aday Adayları Mehmet Eriş, Bekir Keskin, Cumhur Şener, Remzi Boyacıoğlu, Kadın Kolları Başkanı Sezer Türkmenoğlu, Partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti, “Bugün, büyük bir gururla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Tarihin en onurlu kurtuluş mücadelelerinden birini vermiş, ”Ya istiklal, Ya ölüm” diyebilecek kadar inançlı ve boyun eğmez bir halkın; tarihin en güçlü, en cesur liderlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, karanlıktan aydınlık bir geleceğe yürüme azminin en büyük eserini kutluyoruz aynı zamanda.

“Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir” der Ulu Önder Atatürk. Yurdumuzun her köşesinde, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma hakkının sorgulanmadığı, herkesin yargıya yürekten güvendiği, kutsal değerlerimizin en büyük teminatı olan laiklik ilkesi ile vicdanlarımızın tertemiz kalabildiği, kadın-erkek eşitliğinin sağlanarak, toplumun temel yapısının sağlamlaştırıldığı, eğitim ve sağlıkta, sosyal devlet ilkesi ile yurttaşların insan onuruna uygun yaşamalarının sağlandığı bir yönetim biçiminin tarifidir aslında bu.

 Cumhuriyetin bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara ve emperyalizme boyun eğmeyen, yurdumuza ve egemenliğe sahip çıkan yurttaşlar olarak bu en büyük bayramımızda Cumhuriyetin taşıdığı önemi daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyeti korumamız ve bağımsızlığından ödün vermeden yaşatmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bunun teminatı ve yıkılmaz güvencesidir. Herkes bilsin ki, Cumhuriyetimizin temel değerlerine el uzatmaya kalkanların çarpacağı duvar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da; Cumhuriyet Halk Parti’sidir.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar ve ilkelerinden ödün vermeden, çağdaş dünyada hak ettiği yerde var olmaya devam etmesi için mücadele edeceğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Editör: Haber Merkezi