1 Kasım’da yapılacak erken seçim öncesi aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulmasına günler kala Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ilçe başkanları İzmir’e döndü. 

Toplantıda, daha önce de tartışmalara neden olan her iki bölgedeki üçer kontenjan sayısının fazla olduğunun altı çizilirken, azaltılması konusu da hatırlatıldı. Ana gündem maddelerinden birisi olan yer değiştirme, isim değişikliği gibi konular üzerinde değerlendirmeler yapıldı. 

Kılıçdaroğlu’nun bizzat ikinci bölgeden aday olmasıyla 7’ye çıkan kontenjan sayısının kente çok yüksek geldiği algısının parti örgütlerinde konuşulduğu belirtildi. Başkanlar, toplantıda açık açık olmasa da listelerin değiştirilmesini, yeniden liste yapılmasını ve bunun yapılırken kentin sosyolojik ve etnik dengelerinin de gözetilmesi gerektiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda başkanlara, “Hangi ismin yeri ile oynayacağım? Bu kolay bir iş değil. Nasıl değiştirelim” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerle başkanlara üstü kapalı “Listelerde değişiklik beklemeyin” mesajını verdiği ifade edildi. 

Başkanlar görüşmeden İzmir’deki konuları anlattıkları ve partinin fotoğrafını yansıttıkları için mutlu ayrılırken köklü değişiklik beklentilerini bulamadıkları için ise umutsuz ayrıldı.
 
7'NİN ÜZERİNDE VEKİL İÇİN SÖZ VERDİLER
Kılıçdaroğlu’nun toplantıda başkanlara, “Oylarımızı arttırmamız için çok çalışmanız gerekiyor. Sürekli alandayım ve bizzat çalışmalar yapıyorum. Siz de bıkmadan, usanmadan çalışın, Ülke zor günlerden geçiyor. Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Beklentileri karşılayamazsak tercih nedeni olamayız” dediği de öğrenildi.
Başkanlar ise Kılıçdaroğlu’na bu seçimde özellikle kendisinin aday olduğu 2. Bölgede 8’in üzerinde, birinci bölgede ise 7’nin üzerinde milletvekili çıkarabilecek çalışmalar için söz verdi.
Editör: Haber Merkezi