Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, eski milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım, İzmir’den yeniden aday gösterildikten sonra ilk kez İzmir’e geldi. Adnan Menderes Havaalanın’da kendisi için oluşturulan miting alanına beklenenden iki saat geç gelen Binali Yıldırım, ‘Bize 35 gün uyku yok dedi’. Yıldırım Ayrıca CHP’li Çam’ın ‘Hangi yüzle geliyor’ sorusuna da ‘Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor’ yanıtını verdi. Yıldırım ayrıca YSK'nın yasakladığı 'Haydi Bismillah' sloganını, denizcilik terimi 'Funda Bismallah'la değiştirerek kullandı.

AK Parti İl Başkanlığı’nın ‘Efsane geri dönüyor’ sloganlarıyla karşıladığı Binali Yıldırım için, Adnan Menderes Havaalanı VİP çıkışında kendisi oluşturulan miting alanı oluşturdu. Yıldırım’ın iki saat geç kalması nedeniyle daha önceden açıklanandan farklı olarak ilk önce aday tanıtım törenine başlandı. Tanıtıma 2 Bölge adaylarından başlandı. Yıldırım, 1. Bölge adayları tanıtıldıktan sonra kürsüye çıktı ve kendisini saatlerdir bekleyen binlerce kişilik kalabalığa seslendi. Böylelikle AK Parti İzmir’in aday toplantısı Binali Yıldırım olmadan gerçekleşmiş oldu. Yıldırım alışılmışın dışında olarak partilileri eşiyle birlikte selamladı.  Yıldırım, beklenen coşkudan uzak gerçekleşen ‘Efsane geri dönüyor’ mitinginden sonra, Küçük Menderes havzasındaki ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.

TARİH YAZACAĞIZ

Binali Yıldırım’ın hedefinde terör vardı. Yıldırım, “Terör örgütü bayram dinlemedi haince yolları bombaladı, insanları hayatına kast etti. Bu mübarek toprakları asla ve asla kimseye bölmesine parçalamasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu buradan haykırıyoruz. Bu millet tarih boyunca şer güçleriyle mücadele etmiş ve her seferinde de bu ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini sağlamayı başarmıştır.  İster iç ister dış destekçiler ne yaparsa yapsın kardeşliğimize zarar vermeyecektir. İşte İzmir bunu haykırmaktadır. 35 gün sonra sandığa gideceğiz. Tarih yazacağız tüm İzmir buna hazır mısınız? Hizmetlerimiz yeni başlıyor. Bu gördüğünüz eser Türkiye’nin en büyük iç hatları 2011’de var mıydı? Bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir’i de önümüzdeki dönemde tekrar herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik” diye konuştu.

BİZ İZMİR’E GÜVENİYORUZ.

Yıldırım konuşmasının devamında partililerinden söz istedi. Yıldırım, “İki hafta önce İzmir’in kurtuluş yıl dönümünü kutladık. 9 Eylül sıradan bir ilin kurtuluş yıl dönümü değildir. 9 Eylül demek Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının göndere çekildiği gündür. İzmir’in kurtuluşunu hiç kimse hafife almasın. Osmanlı’dan sonra her yer işgal edildi fakat İzmir işgal edildiği zaman tüm Anadolu ayağa kalktı. İzmir son kaleydi, batıya açılan yerdi. İstiklal Savaşı'nın sonlandığı yer de İzmir oldu.  Bugün İzmirli gençler gelecek hayallerini İzmir için kuramıyorlar. Başka yerlerde, ülkelerde, şehirlerde geleceğini arıyorlar. İzmir buna layık mı? İzmir tekrar ekonominin merkezi haline getirmeye ant içtik, karar verdik.  Gün sorumlu arama, hesap sorma, sorumluluğu üleşme günü de değildir. İzmir için Türkiye için hayatını ortaya koyan şehitleri yad etme günüdür.  İzmir’e 5’incilik değil 2’incilik yakışır. AK Parti’nin 1 Kasım’a giden adaylarıyla hep beraber çalışacağız. İzmir’in beklentisini karşılamak için gece gündüz demeyeceğiz. Biz İzmir’e güveniyoruz. Bizim hayallerimiz var.  Bana bir söz verin. Binali Yıldırım ve arkadaşları size güveniyor. Sizler de bize güveniyor musunuz?” dedi.

CHP’Lİ ÇAM’A CEVAP

Yıldırım, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ‘Binali Yıldırım İzmir’e ne yüzle geliyor?’ açıklamasına da cevap verdi. Yıldırım, “İzmir’in kuzeyinden güneyine doğusunda batısına 35 gün boyunca bize uyku, istirahat haram. Hemşerilerimizle bir olacağız onların gönlüne gireceğiz. Rakip partinin milletvekillerinden biri ‘bakan İzmir’e hangi yüzle geliyor?’ demiş.  Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor. İzmir’in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Sadece bir tanesini söyleyeyim; Konak tünelini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar. Ama tüneli açtığımızda ilk onlar geçti. Varsın olsun. Bizim hizmetlerimizi particilikle değil tüm İzmirliler, hak için halk içindir. Hep böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Çünkü bizim doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Denizcilik terimiyle sesleniyorum; İlk günkü aşkla funda bismillah diyor iş başı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

kaynak: egedesonsöz

Editör: Haber Merkezi