30 Mart 2014’teki seçimlerde kendisini destekleyen Ödemiş halkına da teşekkür eden Bekir Keskin, “2009 yerel seçimlerinde demokrasinin gereği olarak hür iradeleriyle şahsımı ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleyip, oylarını vererek teveccüh gösteren ve Ödemiş Belediye Başkanı olarak görev yapmamı uygun görüp, 5 yıl boyunca ilçemiz için hayata geçirdiğimiz projelerde destek olan halkımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.5 yıl boyunca Türkiye’ye örnek olan bir ilçe oluşturmak amacıyla çalışmalar yaptık, projeler ürettik. Partimiz, 2014 yerel seçimleri için tekrar aday olmam yönünde irade gösterdi. 2014 yerel seçimlerinde de benden ve partimizden desteklerini esirgemeyen tüm Ödemiş halkına şükranlarımı iletiyorum” dedi.

            Ödemiş Belediyesi Eski Başkanı Bekir Keskin yazılı olarak gönderdiği basın açıklamasında “Beş yıllık görev sürem boyunca yapılanlar; Ocak 2014 tarihinde “Rahat Bir Kent Ödemiş” broşürü ve belediye hizmetlerinin anlatıldığı “Ödemiş Dergisi”nin muhtelif sayıları ve resmi faaliyet raporları 2009-2014 yılları arasında gerçekleştirilen harcamaları, proje ve hizmetleri, bedelleriyle birlikte göz önüne sermektedir. Belediye bir kamu kurumudur. Gerek devletin, gerekse halkın denetimine açıktır. Bütçeleri ve tüm işlemleri, gelir-gider hesapları şeffaftır. Belediye yönetimleri, belediye meclisi, denetim komisyonu, Bakanlık müfettişleri ve yetkilileri tarafından denetlenmektedir. Günü gelmiş ödenmemiş borç yoktur” dedi.

2009-2014 yılları arasında gerçekleştirilen tüm hizmetlerde toplam 218.909.200 liralık bütçe kullandık. Bu bütçenin yüzde 32’si olan 70.084.006 lira yatırım harcamalarında kullanılmıştır. Ödemiş Belediyesi 2009-2014 arasında 7.000.000 Türk Liralık kamulaştırma yapmıştır. 2008 yılında Ödemiş Belediyesi, Atıksu ve İçme Suyu Tesisleri için Mahmut Badem tarafından 9.749.678 EURO borçlandırılmıştı. Borçlanıldığı tarihte EURO kuru 1,67 lira iken 2011 yılından itibaren kur sürekli artmış ve 3,15 liraya kadar yükselmiştir. Benim dönemimde bu kredinin kur farkı ve faizleriyle birlikte vadesi gelen 10.000.000 liralık taksitler ödenmiş, 30 Mart 2014 itibarıyla kalan yaklaşık 22.000.000 lira Büyükşehir’e aktarılmıştır.

Seçimden sonra verilen beyanatlarda AKP’li Belediye Başkanı; belediyenin 23.200.000 lira borcu olduğunu belirtmekte, ancak belediye alacaklarından veya gelirlerinden söz etmemektedir. Ödemiş Belediyesinin paralarının karşılıksız harcanmış olduğu gibi bir algı oluşturulması Ödemiş’e ve Ödemişlilere yapılan bir haksızlıktır.

“Belediyenin vadesi geldiği halde ödemesi gecikmiş herhangi bir kamusal borcu bulunmamaktadır”

Muhasebe ilkeleri açısından borç/alacak/cari hesap/vadeli hesap/ harcamalar/ tahakkuk/ tahsilat vs. gibi terimler dikkatli kullanılmalıdır.

Borç; vadesi geldiği halde ödenmemiş ve karşılığı olmayan harcama demektir. Cari hesap ise; işleyen ve duruma göre artan, eksilen bir alacak/borç hareketidir.

30 Mart 2014 tarihi itibariyle belediyenin;

1-) Memur maaşları

2-) İşçi maaşları

3-) Sözleşmeli maaşları

4-) Taşeron ücretleri

5-) Vergi Dairesi

6-) Sosyal Sigortalar Kurumu

7-) Memurların Emeklilik Kesenekleri ve Maaş İyileştirme Katkısı

8-) Bankalara gecikmiş taksit

8-) Arıtma Tesisleri için İller Bankası EURO Kredi taksiti

9-) Kalkınma Ajansı Payı, Mera Fonu, Kültür ve Tabiat Varlıkları Payı

10-) Çevre Altyapı, Sulama Birliği gibi kamusal birlik ve paylar

11-) Elektrik, telefon faturası vs. gibi

ödenmemiş herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Tekrar ediyorum; belediyenin vadesi geldiği halde ödemesi gecikmiş herhangi bir kamusal borcu bulunmamaktadır.

            Ödemiş Belediyesi’nin mali durumunu, Sn. Mahmut Badem’in rakamlarıyla bilgilerinize sunuyorum.

 ·       Müteahhit alacakları olan 2.500.000 lira devam etmekte olan; Saracoğlu Konutları, Et Entegre Tesisi, Yeni Hal Tesisi, Mandıracılar Anaerobik Tank ve Sokak Düzenleme Çalışmaları içindir. Bu projelere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Ajansı’ndan katkı alınmıştır. Mandıracılar Tesisi için Mandıracılardan 800.000 lira katkı alınacaktır. 

·       Mal ve Hizmet alımları olarak belirtilen 5.192.000 lira esnaf ve belediyeye iş yapan taşeron alacaklarıdır, bunlar cari hesaptır. Belediye bütçesi doğrultusunda yıllardır ödenmekte olduğu gibi ödenir. Her işletmenin, hatta esnafın cari alacakları yani veresiye satışları ve cari borçları vardır”

“Belediye işçisine ikramiye borcu 500.929 Lira”

Belediye’de çalışan 115 sendikalı işçinin, sendika ile yapılan sözleşme gereği yılda 13 gün küçük ikramiye hak edişi olan 500.929 liralık sosyal yardım alacakları yıl içine yayılarak işverenin, yani belediye yönetiminin kararı gereği peyderpey ödenmektedir. Büyükşehir’e geçen 30 işçinin alacağı ise Büyükşehir’e geçmiştir. Kalan miktar 370.000 liradır. 

·                 Otopark Fonu’nda biriken paralar sadece otopark yapımı için kullanılır. Otoparklar Büyükşehir’e geçtiği için 920.000 lira Büyükşehir’e ödenmesi gereken bir borç gibi değerlendirilmektedir. Oysa, Ödemiş Belediyesi’nin açık ve kapalı otoparkları Büyükşehir’e devredilirken, yeni düzenlenen otopark kapsamındaki projeler ve çalışmalar için mahsup işlemi yapılacaktır. Fen İşleri Müdürlüğü bu mahsuplaşma ve tahakkuk işlemini yapacaktır. Kısaca Büyükşehir’e böyle bir meblağ ödenmeyecektir. 

·       “Banka borçları aylık taksitlerle ödenmektedir”

3.500.000 lira olarak ifade edilen banka borcu, ödemesi gecikmiş bir borç değildir diyen Keskin, “ Bu bedelin 1.750.000 lirası için 28 ay vade vardır ve aylık taksit ödemesi 61.000 liradır. 1.400.000 liralık banka kredisinin ise 8 taksidi kalmıştır ve aylık ödemesi 175.000 liradır. 

Yukarıdaki açıklamalar ışığında belediyenin mali durumunun tekrar ele alınarak, belediyenin gelirleri ile birlikte bir bilanço düzeninde kamuoyunun bilgilendirilmesi gereklidir. Beldelerde veya köylerden gelen borçlar, Büyükşehire bağlanma sonrası oluşan gelir kaybı yeni dönemin sorumluluğundadır.”

“Yeni personel, hizmete açılan yeni merkezler içindi”

Personel sayısının artışı ile ilgili olarak Keskin, “Personel sayısının 2009 yılında 411, 2014 yılında ise 654 olması konusunda da söylenecek olanlar ise şunlardır; Benim dönemimde personel sayısının artmasında 2009 yılından sonra, benim dönemimde hizmete açılan;

* Ahrandı Çay Bahçesi

* Çamlık Parkı

* Engelsiz Kahve

* Perşembe Pazarı Kafeterya

* Bengisu Katlı Otopark

* Barınma Evi

* Yeni Nikah, Düğün ve Sergi Merkezi

* Kadın Sığınma Evi

* İçme Suyu Arıtma Tesisi

* Bilim ve Deneme Merkezi

* Atıksu Arıtma Tesisi

* Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

* Vitamin Büfe (4 Adet)

* Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi

* Kız Öğrenci Konukevi

* 2 adet servis minibüsü

* Kent Konseyi

* Sosyal Yardımlaşma Merkezi

ile ‘Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ faaliyetleri gibi yeni proje ve hizmetler için işe alınanlar etkili olmuştur. Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda daha fazla insanımıza iş imkanı sağlamak benim için övünülecek bir durumdur. İşsizlik iktidar partisinin çözmesi gereken bir konu iken, biz hayata geçirdiğimiz projelerle bir yandan daha fazla insanımızın evine ekmek götürmesini sağladık. Şunu da övünerek ifade etmeliyim ki, kimseyi işten çıkarmadan ve kimseyi de siyasi görüşleri nedeniyle istifa ettirmeden belediyede huzurlu bir çalışma ortamını gözettim”

“Belediye gelirlerinden de bahsetmek gerek”

Keskin, “Önceki dönem yapılanlar ve devam eden projeler ile belediye gelirleri ve belediye alacakları söz konusu edilmeden, borçlu belediye algısı oluşturmak, kamuoyunu bilinçli ve kasıtlı olarak yönlendirme anlamına gelmektedir. Belediye gelirlerinden bahsetmeden sadece borçlardan söz etmek, ucuz kurgularla projesiz geçecek bir beş yıla kılıf hazırlama çabalarının ürünü ve yeni döneme talihsiz bir başlangıç olarak görüyorum.

Ödemiş’in Büyükşehir’e bağlanacağı ve hangi birimlerin Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceği, gelirlerin ne ölçüde azalacağı 1,5 yıl önceden belliydi. Ödemiş Belediyesini yönetmeye talip olan bir aday bunları bilmekle yükümlüdür. Ayrıca bu uygulama AKP hükümetinin çıkardığı bir yasadır ve yasa hazırlanırken, yasanın Ödemiş Belediyesi için yaratacağı sakıncaları ortaya koymuştuk.

Söylenti veya algı yaratarak bir önceki dönemi yıpratmak veya iş yapamama korkularına zemin hazırlamak; Ödemiş gibi kurumsallaşmış ve deneyimli bir belediyeyi yönetecek insanda asla bulunmaması gereken bir tutumdur. Ödemiş’e ve Ödemişlilere her zaman güveneceğiz. Bu üslup ve tarzda yerel kamu hizmetleri katılımcı bir anlayışla yürütülemez. Belediye sınırlarının genişlemesiyle 1.000 km²’ye ulaşan hizmet alanında yeni projeler ve çağdaş hizmetler beklentisi içinde olanlar için geçmiş beş başarılı yıl için böyle bir ‘çamur at izi kalsın’ çabası hüzün verici bir durumdur. Yeni Belediye Başkanı sağduyu ile işine gücüne bakmalıdır. Belediyenin mali durumunu hesap-kitaptan anlayanların bilgisine saygı ile sunarım” 

İLGİLİ HABERLER
http://www.yerelguc.com/siyaset/sokak-dedikosu-degil-rakamlar-konustu-h6181.html

Editör: Haber Merkezi