NAZİF HARUPÇU

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir il ve ilçelerdeki belirleyeceği adaylarla ilgili Ankara’da Parti meclisinde alınan karar doğrultusunda İzmir ilinden 3 adayın isminin netleşmesinin ardından Bayındır ve Tire’den 2 aday adayı alınan karara tepki göstererek siyaseti bıraktıklarını açıkladılar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Eski Vali yardımcısı Ardahan Totuk isimleri geçtiğimiz günlerde netleşti. Tire ve Bayındır’da ilçe başkanlığı görevlerinden istifa ederek belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan iki isim Mustafa Güngör ve Hüseyin Tamer Yanık, aday gösterilmemelerine büyük tepki gösterdiler. Mustafa Güngör, “Tire’de CHP’ye oy vermem” dedi. Hüseyin Tamer Yanık ise, “Totuk’un anketlerde benden önde çıkması mümkün değil, Bayındır’ı AKP’ye tepsiyle sunduk” şeklinde konuştu.

İLÇELERDE DEPREM ETKİSİ YAPTI

PM’de, Oğuz Oyan, Birgül Ayman Güler, Berrin Dilekçi’nin partiye emek veren yöneticilerin ve eski partililerin olduğunun hatırlatmasına karşın dikkate alınmadı ve Tire’de Çiçek, Bayındır’da Totuk isimlerinin onaylanması örgütte deprem etkisi yaptı. Eylül ayında ilçe başkanlığı görevlerinden istifa eden Tire Belediye Başkan aday adayı Mustafa Güngör ve Bayındır’dan Hüseyin Tamer Yanık yaptıkları açıklamada aktif siyaseti bıraktıklarını belirttiler.

15 YILDA 6 DEFA PARTİ DEĞİŞTİREN ADAYLA ÇALIŞMAM

2 Eylül sürecinde başkan adaylığı için görevlerinden istifa eden eski ilçe başkanları PM’den çıkan karara tepki gösterdiler. Güngör, 15 yılda 6 defa parti değiştiren bir isimle çalışamayacaklarını söyleyerek, “Oyum Büyükşehir’de CHP’ye, Tire’de değil” dedi.

Bayındır’da Totuk ismini anketlerde ilk sırada çıkma ihtimalinin söz konusu olmadığını söyleyen Yanık ise, “2 dönemdir ilçe başkanıyım. Gelecek birileri benim ankette önüme geçecek. Bu gerçekçi değil. Bana yapılmaması gerekti. Nerede emek, nerede adalet” diyerek aktif siyaseti bıraktığını belirtti.

CHP Tire Belediye Başkan aday adayı Mustafa Güngör açıklamasında, “Büyük haksızlık yapıldı. 4 yıl ilçe başkanlığı yaptığım partinin ilçede 100 bin TL’ye yakın borcunu ödedik. Minibüsünü aldık. Oy oranını Tire’de 26’dan 38’lere çıkarttık. 2009’a kadar parti burada aday bulamıyordu. 15 yılda 6 defa parti değiştiren bir belediye başkanıyla beraber olma şansımız yok. Kente hizmet veremedi. Ben CHP’ye oy vermeye devam ederim ama gerçek CHP’lilere oy veririm. AK Partililerin bile kabul etmediği bir isim Tayfur Çiçek. Bugünden itibaren de aktif siyaseti bırakıyorum” şeklinde konuştu.

BEN KİME GÜVENECEĞİM

Bayındır Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Tamer Yanık’ta açıklamasında, “Yaşanan son gelişme sonrası aktif siyaseti bırakıyorum. Ben 5 yıl önce siyasete girdiğim gün neredeysem bugünde aynı noktadayım. Ak Parti temayül yapar, anket yapar sonuçları kimse görmez bilmez diyorduk. Biz de ne oldu. Anketlerin sonucunu kim biliyor. Ben kime güveneceğim. O anketlerde Ardahan Totuk’un önde çıkma ihtimali yok. Anketlerde ben açık ara önde çıkıyordum. Tahminin Kocaoğlu’nun baskısıyla alınmış bir karar.

BAYINDIR HALKI, ‘SEN YOKSAN BİZDE YOKUZ’ DEDİLER

5 yıldır siyaset yapıyorum, 2 dönemdir ilçe başkanıyım. Gelecek birileri benim ankette önüme geçecek. Bu gerçekçi değil. Bana yapılmaması gerekti. Nerede emek. Nerede adalet. Bunlar partimizin savunduğu kaidelerdi. 2009’da AK Parti’nin kazandığı Bayındır’da 2011 seçimlerinde CHP’nin önde çıkmasındaki emeğimiz ortadadır. Ben aday olacağımın inancıyla Ak Parti’nin küskünlerini, MHP’nin küskünlerini doğu kökenli vatandaşları, Roman vatandaşları hepsini toparlayıp benim arkamda yer almaları noktasında ikna ettim. ‘Sen varsan bizde varız, sen yoksan CHP’ye oy vermeyiz‘ dediler. Bayındır’da Ak Parti bile Totuk’un aday olması için uğraştı. Bayındır’da en çok sevinen Ak Parti’dir. Kendi elimizle yine tepsiyle sunuyoruz ilçeyi” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi