Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Ramazan ayı münasebetiyle Ödemiş’te bulunan 99 mahalle muhtarı ile Belediye Ahrandı tesislerinde iftar sofrasında bir araya geldi.

İftar Yemeğine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ak parti İlçe Başkanı Ali Hadim ve yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar derneği başkanı Nihat Savuran ve Belediye meclis üyeleri, 99 mahalle muhtarı, eşleri ve azaları katıldı.



Yemek sonrası gelen konuklara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem şunları söyledi, “Sizler, kamu hizmetlerinin ulaştırılmasında ve vatandaş ile belediye arasında en etkin rolü üstlenmede önemli görev yapıyorsunuz. Sokaktaki insanımızın sıkıntısını duyamıyorsam, acısını hissedemiyorsam, derdiyle dertlenemiyorsam bana ve meclis üyelerine gerek yok. Her fırsatta halkımızla bir arada bulunmaya çalışıyoruz.  Bizler 24 saat açık kapının arkasındayız. Taleplerinizi her platformda savunmaya çalışacağız” dedi.

BELDELERDEN SÜREKLİ HACİZ İŞLEMLERİ GELİYOR

Belediyenin genel durumu hakkında bilgiler veren Başkan Mahmut Badem, mali sıkıntılar nedeniyle son birkaç haftada Bozdağ, Birgi ve Bademli Belediyelerinden devreden borçlarla ilgili haciz işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Badem, “Haciz için gelen avukatlara şunları söyledim, Burada ne varsa alıp gidin, hatta makamımdaki koltukları, masaları da alın götürün dedim.

Benim Masa ve koltuklara ihtiyacım yok, Benim halkım var, ben hizmetimizi yine halkın için de vermeye devam ederim. İşler koltukta oturarak yürümüyor, Halkın içinde yine ben bu işleri sürdürürüm” dedi.

Belediye kaynaklarıyla yapılan Saracoğlu Konutları ihalelerinde kamu zararına uğratıldığını söyleyen Başkan Mahmut Badem; “Gerekli rekabet ortamında ihalelerdeki tenzilat yüzde 30 ile yüzde 40 arasında olması gerekirken Saracoğlu Konutlarının son ihalesi yüzde 0,51 tenzilat ile yapılmış. İlk ihale ile son ihale arasındaki tenzilat farkı nedeniyle dairelerin satışında 15-16 bin lira artış yaşandı. Ödemişliye hizmet için harcanacak paralar, savunmasızca harcanmasına neden olundu. Konunun takipçiyiz. Biraz sıkıntılar günler yaşacağız ama hizmet için tüm imkânlarımızı kullanarak, kaynak arayışına devam edeceğiz” sözlerini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken mezarlıkların temizliği, haşerelerin ilaçlanması, çöpün transferi gibi hizmetlerinden aksatılmasından dolayı Ödemiş Belediyesi imkânları doğrultusunda ekipler oluşturularak vatandaşın mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Başkan Mahmut Badem, iftar yemeği sonrası Ahrandı Aile Çay Bahçesinde muhtarlarla tek tek sohbet etti.  

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi