HABER: DİLEK AYVALI

Başkan Çetin yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verdi, “Hesapsız davranan bir saray yönetimi tarafından toprakları işgale uğramış cihanşümul bir devletin, bütün tersanelerine girildiği, bütün orduları dağıtıldığı, vatanın namusunun palikaryalarca çiğnenip namusumuza göz dikildiği bir ortamda manda ve himaye kabul edilemez diye ortaya çıkan iradenin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk!

İçindeki vatan sevgisi bendini aşıp arşa kadar ulaşan bir kahramanın adıdır Gazi Mustafa Kemal Atatürk!

EBEDİ OLARAK YER EDEN BİR BAŞBUĞDUR

Bu ismi tüm dünyaya benimseten Ulusal Kurtuluş savaşının eşsiz komutanı, Türk milletinin bağımsızlığının hamisi, devrimlerin ışığı, ebedi başkomutanımız, başöğretmenimiz, Halaskar gazimiz Mustafa Kemal Atatürk yaktığı Cumhuriyet ateşiyle aziz vatanın her köşesinde ve Türk milletinin sinesinde ebedi olarak yer eden bir Başbuğdur.

Bundan 81 yıl önce takvimin en sevimsiz en kötü günü 10 Kasım’da aramızdan ayrılan, düşünceleriyle hep kalbimizde, benliğimizde yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Kendisinden 81 yıl sonra da ışığıyla Türk devletini ve onun bekçisi Türk milletini aydınlatmaktadır.

Ne yazık ki bugün değeri hala bir kesim tarafından inatla anlaşılmayan Gazimiz, düşmanlarının da saygı duyduğu üstün kişiliktir.

AZİZ HATIRASINA İHANET EDENLERİ UNUTMAYACAĞIZ

Yalnız, emperyalist paylaşım savaşından sonra toprakları işgal edilen Türk milletinin bağımsızlığı için Ulusal Kurtuluş mücadelesini yapan Gazimizin son yıllarda kendisini itibarsızlaştırmak için adeta yarışan birkaç aymaz ve hainin iğrenç ağızlarında ve yazılarında yer almasını asla kabul etmiyoruz.

Bilinçli olarak her fırsatta Atatürk’ümüzün yaptığı mücadeleyi yok sayıp, keşke Yunan kazansaydı diye dilekte bulunup salyalarını akıtanları unutmadık. Onu hastanede ziyaret edenleri de unutmadık. Gazimizin aziz hatırasına ihanet eden hiç kimseyi de unutmayacağız.

Bu bağlamda yüreği Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, birliği ve dirliği için atan herkesi Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha eğilmeye davet ediyorum.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Sözünü bize öğütleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e biz de diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti gibi senin düşüncelerinde bu topraklarda payidar kalacaktır.

10 Kasım bizim için yas değil mücadele günüdür. 10 Kasım 1938’de bayrağı emanet ettiğin Türk gençliği emanetine sahip çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaktır.

İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı olarak her biri Mustafa Kemal olan üyelerimizle beraber Atamızın sonsuza kadar izindeyiz. Milletimizin hizmetindeyiz.”

Editör: Haber Merkezi