Yaz tatilinin sona ererek yeni meclis döneminin başlaması ile birlikte Ödemiş Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis toplantısını Pazartesi günü akşam yaptı.

10 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda en önemli gündem maddesi de, Ödemiş Belediyesinin borçlar nedeniyle satışa çıkardığı köylerdeki tespiti yapılamayan zeytin ağaçlarının satışları ile ilgili konuda Ak Parti grubu ile CHP grubu arasında bir süre gerginlik yaşandı.

Belediye ve meclis başkanı Mahmut Badem “Belediye boşta olan malını satmıyor. Sizin tarlanızın içerisinde 1 tane 3-5-7 tane ağaç var. Ya da Belediyenin tarlası üzerinde vatandaşa ait ceviz ağacı, kestane ağacı ya da zeytin ağacı, İncir ağacı var. Bunlara malik olmak mümkün değil. Biz bunları teker teker ihaleye çıkacağız. Kimisinin nerde ve nasıl olduğu belli olmayan yerler. Bir kere bu mallara hâkim olmamız aylar yıllar sürecek. Ekip çıkardık yerlerini bulmak için doğru dürüst yerlerini bile bilen yok. O tepede 3 ağaç, bu tepede 5 ağaç. Biz bunun dışındaki toplu yerleri satmıyoruz. Çok büyük zeytinliklerimiz var. Biz bu zeytinlikleri satmıyoruz. Satılanları listede görmüşsünüzdür.

Hepsi de tek tek ağaçlar. Ya da satılan parsellerin onlarca kalemi 30-40 ve 70 metre civarında. Yol kenarında parça kalmış, dere kenarında parça kalmış yerler. Köy tüzel kişiliğinde görüldüğü için belediyeye geçti.

Ama kullananı yok, kiraya verme şansın da yok. Adamın bahçesinin yanında yoldaymış, şahıs kullanmaya başlamış. Tabii ki insanları çıkarıp taciz edersiniz. O yeri vatandaşa satmak en doğru karar. O, 30 metre yere yılda 200 lira kiraya versen ne olur. Hiçbir değeri olmaz. Bunun için encümende harcadığınız zamana günah. İhaleye çıkarak harcadığınız emeğe günah. Bürokrasisi çok daha fazla. Yapmaya çalıştığımız Belediyenin önünde bu pürüzleri kaldırıp bir kez daha gözden geçirmek önemli. Bir devirde şu söz çok söylenirdi doğru bir söz. Gitmediğiniz yer sizin değildir. Sahip çıkmadığınız yer sizin değildir. Malınıza sahip çıkamıyorsanız, boşu boşuna bir bardak suda fırtına kopartmanın bir anlamı yok. Siyaset yapmanın da bir anlamı yok. Çok net söylüyorum, Bu borcu biz yapmadık. Borç varsa gelire ihtiyaç var. Geliri elde etmenin yolu, tekrar Bankaya giderek kredi çekmek değildir. Batak çarkı çevirmek değildir. Borcu biz yapmadık, Borcu yapanların bunların bir şekilde geri ödeneceğini bilmeleri gerekirdi. Dün olsaydı böyle bir miktar olsaydı satarlardı. Ödemiş Belediyesinin satılabilecek O günkü şartlarda 1 tane arsası var. Oda Zafer mahallesinde 400 metrekare bir alan. Şu anki alanlar İZSU ve Özel idareden kaynaklanan boşalan yerler. 99 mahallede 1500-1600 civarında ağaç var. Bunları elden çıkaracağız” dedi.

CHP grubu da sert tepki gösterdi ve bunları satarsanız, bunun hesabını vatandaşa veremezsiniz dediler. Başkan'da ben bunu vatandaşa anlatırım bu benim sorumluluğumda dedi.

CHP ve MHP grubunun oylamaya katılmaması üzerine gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 NAZİF HARUPÇU

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi