Sağlık Bakan yardımcısı Agâh Kafkas, Beydağ ilçesinde Sağlık merkezi açtı. Kafkas, Ödemiş’te Ak Parti seçim bürosunda partililerle buluştu.

NAZİF HARUPÇU

Beydağ’da Ödemiş Devlet Hastanesi bünyesinde yaptırılan Sağlık merkezi Sağlık Bakan yardımcısı Agâh Kafkas tarafından düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törenin ardından Bakan yardımcısı Kafkas, yeni yapılmakta olan Ödemiş Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından Ak parti Ödemiş seçim bürosuna ziyaret gerçekleştiren Bakan Kafkas’ı burada İlçe Başkanı Ali Hadim, Belediye Başkan adayı Mahmut Badem, Kadın Kolları Başkanı Tülay Deliorman, Belediye meclis üyesi adayları ve partililer karşıladı.

İZMİR MARKA KENT, ÖDEMİŞ İNCİSİ OLACAK

Bakan yardımcısı Agâh Kafkas konuşmasında, “1983’te Üniversiteyi İzmir’de okudum. 30 yıl önceki Kordonu ve Karşıyaka’yı özlüyorum. 30 yıl sonrasında İzmir daha da geri gitmiş. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara meydan vermeyin. Menderes bu ülkeyi düzlüğe çıkartmak istedi, idam ettiler. Özal bu ülkeyi ayağa kaldırmaya kalktı onu da öldürdüler. Şimdi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da aynı yöntemle harcamak istiyorlar ama yedirtmeyeceğiz. Dün Ödemiş’e İzmir’e hastane yapamayana Devlet, Kiraz ilçesinde 11 yılda bir hastaneyi tamamlayamayan devlet vardı. Bırakın artık biz Somali, Sudan ve Lübnan’a hastane yapıyoruz. Bu istikrar devam etmeli. Hepimiz Belediye Başkan adayı gibi çalışacağız. İzmir’i marka kent yapacağız, Ödemiş’i de İzmir’in incisi yapacağız. Türkiye’nin her yerinde yapılanları görün ve bunları kentlerde taklit edin” dedi.

TÜRKİYE’DE KALE YOK ARTIK

“Birisi kalkıyor, İzmir bizim kalemiz diyor. Kale yok artık, kaleyi insanların yüreğine koyalım” diyen bakan yardımcısı Kafkas, “İdeolojik varsayımlarla artık bir yere varmak mümkün değil. Birbirimize düşman olmak yerine, gel kardeş olalım, bir olalım, İzmir’i geliştirelim ve Ödemiş’i geliştirelim. İzmir Bayraklı’ da 3 bin yataklı hastane yapıyoruz. Ödemiş devlet hastanesinin 12 katı ve Avrupa’nın en büyük hastanesi. Onlar hayal ediyor, biz yapıyoruz. Binali Yıldırım en büyük şans” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ 18 YAŞINA KADAR DEVLET HİMAYESİNDE

Çağdaş dünyada annelerin ve çocukların ölmemesi gerektiğine değinen Kafkas, “Türkiye’de sağlık alanında yapılan yatırımlarla Türkiye’nin ömrü 5 yıl daha uzadı. Çocuğu anne karnından itibaren 18 yaşına kadar hiçbir masraf etmeden ona bakarız. İşte devlet olma bu. Bundan 10 yıl öncesine göre ilca fiyatları artık 3’te 1 oranında daha ucuz. Yapılan devlet hastanesini ziyaret ettim. 15 ayda hastane tamamlanmaya başladı. Mayıs ayı sonu ya da Haziran ayı başında hizmete girecek. Bu bölgenin önemli merkezi olacak. Bu hastanenin yapımında Mahmut Badem’in çok büyük katkısı var“ dedi.

ASKER ARKADAŞI İLE ÖDEMİŞTE BULUŞTU

Ödemiş ziyaretinde bundan 30 yıl önce birlikte askerlik yaptığı asker arkadaşı ile karşılaşan bakan yardımcısı Kafkas, asker arkadaşı Mehmet Dinçer’le sarılarak ve hasret giderdi. Viranşehir’de askerlik şubesinde birlikte görev yapan iki arkadaşın buluşması alkışlarla karşılandı.

 

Editör: Haber Merkezi