HABER: DİLEK AYVALI

Tire Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Tire’deki beden eğitimi öğretmenleri, spor kulübü başkanları, geçmişte Tirespor’da oynamış futbolcular katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, “Yıllardır Tire’deki siyaset anlayışı ne yazık ki, özel ilgi alanları ve hesapsız kitapsız işlerle şekilleniyor. Bunun en açık göstergesi de içinde bir tek Tireli gencimizin spor yapamadığı trilyonluk stadımız olmuştur. CHP’nin İzmir ve Tire belediyeleri hepimizin cebinden çıkan trilyonlarca lirayı bir stada yatırdı ama içinde bir tek Tireli gencimiz spor yapıp eğitim alamıyor. Bir zaman basketbol takımı ile tüm vaktimizi harcadık şimdi de futbol takımı. Hani nerde o basketbol takımı. Yok Trilyonluk bir profesyonel takım var ama Tireli gençlerimizin eğitimini ne yazık ki, Altay, Karşıyaka, Göztepe gibi spor kulüpleri üstlendi. Geldiler ilçemizde spor okulları açtılar. Bundan utanç duymak zorundayız. Sanki Tireliler sadece seyirci olsunlar, sporla, spor eğitimiyle ilgilenmesinler istendi. Tirelilerin seyirci olmasını bile sağlayamadılar. Çünkü Tire’deki spor kültürünün hafızasını da sildiler. Tarihi başarılarla dolu sarı kırmızı spor takımımızın kapısına kilit vurup, başka renklerde bir takımı şehrimizin takımı diye dayattılar. Bunlarla uğraşırken gençlerimizin ve halkımızın spor yapabileceği, spor eğitimi alabileceği tek bir altyapı çalışması yapmadılar” dedi.

AMATÖR SPOR FAALİYETLERİNE ÖNCELİK VERECEĞİZ

“Trilyonluk stadımız ve takımımız olsun diye amatör sporları, futbol dışındaki diğer spor dallarını ve herkesin spor yapabileceği spor tesisleri yapmayı ihmal edemeyiz. Biz bunu yapacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Adayı İçelli, “Tire’de sarı kırmızı Tiresporumuzun tarihsel hafızasını yeniden şehrimize kazandıracağız. Tiresporumuzu birçok branşta gençlerimizi eğiten, geleceğe hazırlayan bir spor okulu olmasını sağlayacağız. Bunun için tüm spor branşlarını kapsayan dev bir spor tesisi yapacağız. Ayrıca şehrimizin çeşitli alanlarında gençlerimizin ve halkımızın spor yapabileceği semt spor tesisleri kuracağız. Amatör spor faaliyetlerine öncelik vereceğiz. Şehrimizde yeniden mahalleler, okullar, köyler arasında spor müsabakaları yapılmasını destekleyerek sporun yaygınlaşmasını sağlayacağız. Spor konusunda bizim anlayışımız Atatürk’ün “Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim.” dediği gibi, sporun her branşında faaliyet gösteren gençlerimiz ve halkımız olmasını istiyoruz. Bunun için de gereken her türlü projeyi hayata geçirmeye hazırız. Bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

BEN BU MARKAJI BAŞKANIMA YAPARIM

Daha sonra konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, nasıl daha sağlıklı sporcu yetiştirilebilir, yetenekli çocukların yeteneklerinin nasıl üste çıkarılabileceği gibi konuları üzerinde spor bakanlığı ile çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Tire’deki stadyum ile ilgili de konuşan Özalan şunları kaydetti, “Güzel bir stadı var Tiremizin ancak tabi içini dolduramadıktan ve başarıyı getiremedikten sonra bir anlamı kalmıyor. Eksiklik başarı ve stadın dolmamasıdır. Biz elimizi taşın altına koyup başarıyı nasıl getiririz bunun çalışmasını yapacağız. Selman İçelli Tire’de Belediye Başkanı olduktan sonra her şey kolay. Tire halkına çok fazla söz verebilirim, hayatta yapmış olduğum en iyi şey benim biliyorsunuz markajdır. Ben bu markajı başkanıma yaparım. Burada spora ve sporcuya nasıl destek oluruz her şeyi yapar ve yaptırırım bundan şüpheniz olmasın. İnşallah yüzümüzün akı ile Selman İçelli başkanımız olur, ne eksiklikler var hızlıca yerine getiririz” dedi.

SPORA VE SPORCUYA YATIRIM YAPAN BİR CUMHURBAŞKANINA SAHİBİZ

Sağlıklı sporcu yetiştirilmesi için iyi bir temel eğitimin verilmesi gerektiğine dikkat çeken Özalan, “Bu konuda ilkokul 3’e kadar çocuklarımıza temel eğitim adı altında tüm branşlarda eğitim verip, jimnastiği işin içine koyarak, ilkokul 3’te Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ortak çalışması ile yetenek testine tabi tutacağız. Hangi spora yetenekleri varsa ona yönlendirilmesi için destek olacağız. Coğrafi konuma göre tesisleşmek çok önemli. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’dan atletizmci çıktığını, İç Anadolu’dan güreşçi, Kars ve Erzurum’dan kayakçı çıktığını gördük. Buralardaki yetenekli sporcuları keşfedip Türk sporuna katkı sağlayacağız. Spor Bakanlığına ait bir radyo kuruyoruz. Güncel bilgilendirmeler buradan yapılacak. Spora ve sporcuya yatırım yapan bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Dünyanın bir ucunda madalya almış güreşçimiz minderden inmeden telefonla arayıp kutlayan bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Bu Türk sporu için şanstır. İyi kullanmalıyız” dedi.

Tire’de Altayspor’un alt yapısına hazırlanan küçük yaş grubu çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti. Tire’de esnaf ziyaretleri de yapan Alpay Özalan, Tire Belediye Başkan adayı Selman İçelli’ye oy istedi.

Editör: Haber Merkezi