Haber: Dilek Acar
7.AK Parti Tire İlçe Olağan Kongresi 10 Nisan 2020’de yapılacak. Peki bu kongrede aday kim olacak?
AK Parti Tire Teşkilatının 6. Olağan Kongresi, Mustafa Selman İçelli tek aday gösterilerek 31 Mart 2018’de yapılmıştı. Daha sonra İçelli, Tire Belediye Başkan Adayı olarak ilçe başkanlığından istifa etmişti. İçelli’nin belediye başkan adaylığı sürecinde Teşkilat Başkanı Mert Falakalı ilçe bakanlığına atandı. 
Yapılan yerel seçimde Mustafa Selman İçelli seçimin kaybeden ismi olurken ilçe başkanlığı görevi İçelli’ye iade edilmedi ve mevcut ilçe başkanı Mert Falakalı ile devam edildi. 
Bir yıldır başkanlık görevini sürdüren Mert Falakalı’nın 10 Nisan’da yapılacak kongrede aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken Falakalı da bu konuda henüz açıklama yapmıyor. 
Öte yandan kulislerde başkan adaylığı yönünde ismi geçenleri de şöyle sıralayabiliriz.
GENÇ İSİMLER ÖNE ÇIKIYOR
AK Parti Eski Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül (İş adamı), AK Parti’de tüm siyasi hayatını geçirmiş genç bir isim. Başarılı çalışmaları ile adından gençlik kolları başkanlığında söz ettiren Gül, bir açıklama yapmasa da siyasi çevrelerde adı sık anılan bir isim.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Maltepe (İş adamı), 2 dönemdir Tire Belediyesi Meclis Üyesi. Maltepe, siyasette yapıcı ve girişimci tavırları ile öne çıkan, partinin geçmişten bugüne tüm dinamikleri tarafından sevilen bir isim. Maltepe kulislerin en çok konuşulan ismi.
ÇELTİKCOĞLU ADAY OLACAK MI?
AK Parti Eski İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, ilçe başkanlığı görevini 31 Mart 2018’de yapılan kongreden bir süre önce yaptığı açıklama ile bırakacağını açıklamıştı. Çeltikcoğlu’nun ismi İçelli’nin istifası sonrası da gündeme gelen önemli isimlerden biriydi. Uzun dönem partinin ilçe başkanlığı görevini sürdüren Çeltikcoğlu’nun ismi de yine kulisler de sıklıkla konuşuluyor. 
İÇELLİ’YE GÖREV YENİDEN VERİLİR Mİ?
Kulislerin önemli gündem konusu, Mustafa Selman İçelli’ye görevin iade edilmesi yönünde. Bir diğer önemli kulis gündemi ise Selman İçelli’nin abisi Tire Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli’nin ilçe başkanı olması. 
Önümüzdeki günlerde harareti artacak olan AK Parti Tire gündeminde önceki dönemlerde ismi anılmamış bir ismin de aday olarak gündeme düşeceği konuşuluyor. Geçmiş kongre dönemlerinde aday olmuş bir ismi de yine bu kongre sürecinde aday olarak görmek mümkün gibi görünüyor. Daha önce ilçe başkanlığı ve meclis üyeliği yapmış isimlerin de aday olarak çıkması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi